Werkstress stoppen

Ontdek de sleutels om werkstress te herkennen en te stoppen

Druk, druk, druk en al het werk is veel te veel

In je hoofd bezig zijn met dingen die allemaal nog moeten. Ontmoediging doordat je vooruit kijkt in je agenda en een hopeloze opeenhoping van activiteiten voor je ziet. Uitkijken naar het weekend omdat je dan je achterstand lekker in kunt halen: waar is je vrije tijd?! Stress uit zich op heel veel verschillende manieren, gemerkt en ongemerkt. Nagelbijten, hoofdpijn, kramp in je buik, gevoelens van onzekerheid of angst. Het Alexander Concept biedt je een simpele techniek die je (on-)bewuste stressoren stopt. Hierdoor heb je geen emmer meer nodig, maar heb je het lek in het dak duurzaam gerepareerd!

Symptomen van stress

In je hoofd bezig zijn met dingen die allemaal nog moeten. Ontmoediging doordat je vooruit kijkt in je agenda en een hopeloze opeenhoping van activiteiten voor je ziet. Uitkijken naar het weekend omdat je dan je achterstand lekker in kunt halen: waar is je vrije tijd?!

Herken je deze klachten?

 • Constant denken over wat je nog allemaal moet doen.
 • Je gevoel, gedrag, humeur en je fysieke gesteldheid is anders dan normaal.
 • Je hebt vaak last van rondschietende gedachten.
 • Lichamelijke en geestelijke rusteloosheid.
  • Stijve, pijnlijke spieren en gewrichten.
  • Moeizame spijsvertering, maag-, darmproblemen.
  • Versnelde hartslag, hoge bloeddruk, kortademig.
  • Een tekort aan slaap. Je ligt wakker en blijft maar malen 's nachts.
  • Moeilijkheden met geheugen of concentratie.
  • Je hebt perfectionistiche gedachten.
     • Aandoeningen van het immuunsysteem: infecties,  allergieën, tumoren
     • Je bent angstig, paniekerig. 
     • Neiging tot agressief gedrag. 

Chronische stress voorgoed verleden tijd

Van de meeste stress zijn we ons totaal niet bewust. Stress is namelijk veel meer dan alleen de emotionele stress die we allemaal wél herkennen. Stress ontstaat bij álles waar ons lichaam op moet reageren. Natuurlijk kun je dan denken aan angsten en je zorgen maken, maar ook tijdgebrek, wondjes, ontstekingen en temperatuurverschillen zorgen voor stress.

We krijgen dagelijks ontelbaar veel impressies op ons af. Ook de vele keuzes waar we voor staan kunnen stress veroorzaken. Allemaal factoren die enorm veel invloed op ons hebben en die een stressrespons veroorzaken.

Wanneer je goed in je vel zit kan het lichaam deze stressrespons aan. Wanneer je echter al langere tijd fysieke, emotionele of psychische klachten hebt, kunnen lichaam en geest het niet meer verwerken. Er ontstaat dan een vicieuze cirkel en de stressrespons is chronisch geworden.

Wat anderen zeggen

"De training heeft mij menselijker, zachter, liefdevoller, rustiger, meer in balans en lichamelijk en mentaal gezonder gemaakt. Ik zou de training aan iedereen aanbevelen. En waardevol als je partner ook meegaat."
Lotte - 38 jaar
"Ik heb geleerd om anders naar de dingen te kijken en technieken geleerd die mij nog elke dag nieuwe inzichten geven. Ik ken geen enkel bedrijf dat zo’n ambitieuze slogan (‘Sleutel tot een ander leven’) zo succesvol invult."
Kim - 48 jaar

"Ander Leven heeft me een andere bril gegeven. Een bril die leuke dingen ziet en vooral de positieve kant van mijn brein heeft ontwikkeld. En dit is zoooooo fantastisch! Ik zeg voluit: ik ben mijn betere zelf weer."

Anke - 35 jaar

Stop stress met het Alexander Concept

Vanuit onze eigen ervaring begrijpen wij als geen ander wat emotionele bagage, stress, tegenslag of energiegebrek met een mens kan doen. In een intensief trainingstraject leer wij je hoe je je stressrespons kunt stoppen. Dit doe je met behulp van de kwaliteit en neuroplasticiteit van je brein.


Met de techniek van het Alexander Concept zie je in hoe je bewust en onbewust over jezelf en het leven denkt. Wat we je leren is krachtig, simpel en eenvoudig toe te passen. De training is niet alleen logisch en interessant, het is ook speels en geeft veel inzichten in jezelf. Samen met die inzichten, de oefeningen en de methode (het AC-Proces), leer jij fysieke, mentale en emotionele klachten te voorkomen of te stoppen. Je voert weer de regie over jouw leven, bent effectiever en je durft volledig in jouw talent te gaan staan. Wat we je leren is een belangrijke sleutel voor de rest van je leven!

Voordelen van het Alexander Concept voor stress

 • Altijd in staat stress te stoppen en energie te laten stromen. 
 • Je hebt weer de regie, vitaliteit en kunt genieten.
 • Je geeft zelf richting aan jouw leven. Jij bepaalt.
 • Je bent veerkrachtig, vol vertrouwen en kunt omgaan met tegenslagen.
 • Vermoeidheid, piekeren en slapeloosheid zijn verleden tijd.
 • Inzicht in patronen die wel en niet werken voor jou.
 • Je hebt technieken gekregen, die een leven lang, altijd toepasbaar zijn.
 • Een toekomst vol vertrouwen en rust in je hoofd.

Ontdek het Alexander Concept

Maak alvast kennis met kwaliteiten van het brein en de gevolgen van stress.

Albert 

gepensioneerd

huisarts

Wat anderen zeggen!

“Deze 3-daagse training koppelt de modernste neurofysiologische inzichten over de werking van ons (onbewuste) brein aan simpele, praktisch toepasbare oefeningen. Het resultaat is een bevrijding van onbewuste stresspatronen, waardoor inderdaad een ander, béter leven mogelijk wordt. Fysieke en psycho-emotionele klachten reageren hierop positief en verdwijnen als sneeuw voor de zon. Langdurig psychologisch spitwerk, complex medisch onderzoek en symptomatische medicatie behoren hiermee definitief tot het verleden! Iedereen kan dit en iedereen zou dit actief moeten toepassen (ook zonder specifieke klachten te hebben, heb ik deze training als buitengewoon waardevol ervaren). 
Zeer aanbevelenswaardig dus! Het Alexander Concept – een training van en naar Ander Leven”.

Zullen wij kennis maken? Wij helpen jou graag verder

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen of wil je jouw specifieke situatie bespreken? Plan dan vrijblijvend een gesprek met een van onze trainers.