Mijn zus en zwager namen in juni deel aan de AC-training. Ik voelde hun rust en ontspanning en wist zeker: deze training gaat ook mij helpen! Ook ik krijg een Ander Leven.

Erg aantrekkelijk, want het vele jaren ziek zijn was ik meer dan zat! Al die jaren zette ik me voor de volle honderd procent in, en hoe moeilijk het ook was, ik sloeg me er doorheen. Ik leidde echt niet het leven dat ik wilde leiden, op mijn leeftijd had ik graag hele andere dingen gedaan. Toch had ik er op een bepaalde manier vrede mee, het was ten slotte wel mijn leven. Bovendien: (bijna) alles went. Dus hoezo een Ander Leven? Dat klinkt zo spectaculair, radicaal, zo helemaal anders. Wat eng!!

Een week geleden deed ik de training en tot mijn grote verrassing heb ik mijn eigen leven helemaal ten volle geleefd, met heel veel plezier en vol vertrouwen. Ik had goede zin en had vele leuke, lieve, spontane en ontroerende ontmoetingen. En ja, voor mij is dat spectaculair, radicaal en helemaal anders. Wat heerlijk!! En dat al na een week, dat belooft wat.

De training heeft me diep geraakt. Alles klopte, het was helder, duidelijk, concreet en zeer liefdevol. Ik weet nu wat ik kan doen, en juist beter kan laten, om steeds meer van mijn leven te genieten, hoe het ook verder zal gaan.

Ik voel veel respect voor Helga en Jaap, voor alle deelnemers en hun partners en last but not least voor mezelf. Wat goed dat we ons er niet bij neer gelegd hebben en voor goud zijn gegaan.

Tot slot:
Ik merk een grote verandering in mijn relatie tot voeding. De afgelopen tien jaar ben ik voedsel gaan zien als een bedreiging voor mijn gezondheid. Ik moest zo min mogelijk eten, omdat ik er ziek van werd. Nu help ik mezelf om voeding weer te gaan zien als iets positiefs, wat mijn lichaam nodig heeft en waar ik weer van mag genieten. Ik zeg geen ‘nee’ meer tegen eten, maar ‘ja’. Als eerste heb ik de sondevoeding grotendeels kunnen vervangen door drinkvoeding. Dat is een grote stap, omdat ik bijna 3,5 jaar sondevoeding gebruikt heb.

Je hoeft beslist niet ziek te zijn om deze training te volgen. Ik beveel hem van harte aan.

Veel groetjes, Anita