Na het krijgen van mijn kinderen ben ik langzaam in 3 jaar tijd weggezakt in een mindere versie van mezelf. Een wat zwart omrand, minder energiek, oordelend naar en over anderen en vooral minder positief mens.

Dit kwam omdat ik was gaan geloven dat ik slachtoffer was van een jeugd waarin mijn moeder weinig emotioneel betrokken was bij mij. Er is altijd op materieel vlak voor me gezorgd maar emotioneel had ik geen moeder. Er was niemand trots op me, ik had kreeg geen bemoedigingen en zocht als kind altijd naar bevestiging die ik niet kreeg waardoor ik alles uit de kast haalde om voor mijn gevoel in hun ogen het goed te doen. Ik heb als kind hard gewerkt.

Na de geboorte van mijn eerste kind (die een zeer moeilijke start had) werd weer zeer duidelijk dat mijn moeder niet de competenties had om er voor me te zijn.

Na die tijd ben ik gaan geloven dat ik een slachtoffer was. En daar kwamen veel niet behulpzame overtuigingen uit voort.

En het meest beperkend, ik had veel stressklachten (lees armpijn, hoofdpijn, misselijkheid en buikpijn) tijdens contactmomenten met mijn moeder.

Nu na het volgen van de Ander Leven training heb ik een andere visie gekregen op mijn leven.

Eén die even wennen was. Ik ben blijven hangen in het verleden. Terwijl ik in het heden echt een super leuk leven heb. Een leuke man, twee fantastische kinderen, leuke baan en veel lieve mensen om me heen. Ander Leven heeft me een andere bril gegeven. Een bril die leuke dingen ziet en vooral de positieve kant van mijn brein heeft ontwikkeld. En dit is zoooooo fantastisch!

Ik zeg voluit: ik ben mijn betere zelf weer.

Ik geniet, ik veroordeel niet, ik ben een goede moeder, ik kijk niet negatief naar het verleden maar met acceptatie, maak keuzes waar ik blij van word, ben een betere fysiotherapeut, ben niet streng voor mezelf en ben een leuke partner voor mijn man.

En! Pure winst is dat ik zonder stressklachten contact kan hebben met mijn moeder.

Ik ben nu zacht, positief, in het hier en nu, niet veroordelend, kan luisteren, er heerst rust en heb een open houding en dit alles met veel humor.

Anke, 35 jaar