Een Ander Leven. Het klinkt zo simpel, maar wat deed ik er moeilijk over. Al zoveel therapie gehad, zoveel verwerkt en al zo ver gekomen, dit kon mij toch niets nieuws brengen? Ik hield stevig vast aan het roer die ik “toch wel in handen had”, zelfs na het horen van lovende verhalen.

Op een dag wees een vriendin, tevens een Ander Leven deelneemster, mij weer op Ander Leven. Ik schoot weer in de weerstand, alleen herkende ik de weerstand deze keer. “Anne, die weerstand zit er niet voor niets! Dat betekent juist dat er iets achter zit waar je enorm van gaat groeien.”
Een week later woonde ik een lezing bij, en diezelfde avond heb ik me ingeschreven voor de training.
Een Ander Leven, dat wat zo simpel klonk bleek ook nog eens simpel te zijn. Tijdens de training heb ik dankzij drie geweldige trainers (diepe buiging voor Helga, Meer en Talitha), een prachtige groep deelnemers en niet te vergeten mijn wil om te herstellen ontzéttend veel geleerd over de werking van die krop sla in mijn hoofd en hoe ik mezelf zo ‘lekker’ dingen kon wijsmaken.
Dankzij logische en simpele technieken die met liefde en verstand van zaken onderwezen worden, heb ik korte metten gemaakt met een groot patroon in mezelf en weet ik nu hoe te dealen met dingen die mij uit balans brengen. Doordat ik het zelf doe, geeft dit me een enorm gevoel van vertrouwen en verbondenheid in mezelf en met de mensen om me heen – met trots kan ik nu zeggen dat ik het roer pas écht in handen heb.
Duizendmaal dank!