Ik ben de training van Ander Leven gaan doen omdat ik al een aantal jaren steeds weer ernstige gezondheidsklachten had. Met deze training heb ik in een intensief weekend een aantal praktische handvatten gekregen om een andere benadering van mijn situatie te gaan ontwikkelen. Dit heeft opmerkelijke gevolgen gekregen. Ik kan niet ontkennen dat ik het geheel van te voren met enige scepsis heb bekeken en het is ook niet makkelijk om in ‘t kort te vertellen waar je drie hele dagen mee bezig bent. Om alleen de resultaten te benoemen zou mogelijk overkomen als een wonderbaarlijke genezing, daarmee blijft het vaag en het doet geen recht aan de training. Het is hard werken, die training gaat je probleem niet oplossen, je moet het zelf doen en ook blijven doen. Ik heb er al heel veel mee bereikt, veel meer dan ik van te voren had kunnen verwachten en daar ben ik heel erg blij mee.

Ik had een langdurige burn-out en ernstige depressies. Inmiddels ben ik weer volledig aan het werk en heb m’n focus weer terug, ik gebruik geen medicijnen meer en ga drie per week naar de sportschool. Terugvallen kan ik hanteren.

De groep met wie ik de training volgde bestond geheel uit collega’s. Het was duidelijk dat niemand daar voor zijn of haar zweetvoeten zat, iedereen had een heel goede reden om erbij te zijn. Op basis van respect en discretie hebben we die training samen gedaan. Het gegeven dat we collega’s waren is voor mij nooit een probleem geweest.