Mijn vriend en ik willen graag een gezin starten, dat kon niet zolang ik een tumor had, dan zijn de risico’s te groot. Dat frustreerde mij, alsof ik geen leiderschap kon nemen over mijn eigen leven. Op het moment dat ik de training volgde had ik weer een tumor, de negende keer. Zowel mijn zus als mijn moeder hebben enkele maanden voor mij de training van Ander Leven gevolgd en ik zag bij hun resultaten die ik nooit voor mogelijk gehouden had. Dat wilde ik ook dus ik besloot me in te schrijven.

De training is het beste cadeau wat ik mezelf en mijn vriend, die als partner mee was, heb kunnen geven. Ons leven ziet er heel anders uit na de training, ik zie er heel anders uit. Op de eerste dag voelde ik al dat mijn halsgebied anders begon aan te voelen, alsof er altijd een samengeknepen vuist in had gezeten die nu ineens begon te ontspannen. Aan het einde van de training had ik het gevoel weer een nek te hebben, alle spanning was eruit weg getrokken.

Op de weg naar huis kon ik mijn hoofd weer met gemak draaien in de auto bij het wisselen van rijbaan, voorheen heb ik er nooit bij stilgestaan dat het lastiger ging, maar de verandering was enorm. De eerste week ben ik naar mijn masseur geweest en hij gaf me terug dat hij nog nooit zoveel ruimte achter mijn schouderbladen had gevoeld, hij vergeleek het met een vriendin van hem die veel aan yoga doet.

De week erop had ik mijn eerste bloedcontrole, de waardes die voorheen te hoog waren, zijn een flink eind gedaald. Ik heb er vertrouwen in dat het een dalende lijn zal blijven.

Ik krijg vanuit mijn omgeving de laatste tijd te horen dat mijn gezicht is veranderd. Ik krijg ook vaak terug dat ik in het algemeen heel erg veranderd ben, ik ga anders met gebeurtenissen om, ik kijk anders naar de wereld, positiever.

Als ik kijk naar de geestelijke veranderingen merk ik dat ik me veel makkelijker kan uiten, waar ik voor de training moeite had voor mezelf op te komen, gaat me dat nu heel makkelijk af, zonder de eerdere onzekerheid die ik voelde. Ik voel met energiek en kijk uit naar het moment dat ook de dokter groen licht geeft voor onze kinderwens.

Mijn gevoel zegt: heel spoedig.

Carolien