Eten en bewegen bracht me bijgevolg veel stress. De klachten namen met de jaren toe. De laatse 7 jaren was ik totaal uitgeput, ik was volledig werkonbekwaam.  Toch gaf ik niet op, maar alles wat ik deed kostte me moeite en bracht me stress.  Ik vond een dieet (specifieke koolhydratendieet, Elaine Gottschal) dat bij me pastte, startte met lichaamswerk (Eutonie) waardoor ik me terug beter in mijn vel voelde, sleutelde aan belemmerende overtuigingen (PSYCH-K) maar de stress en de vermoeidheid bleef…

En toen kwam ik bij Ander Leven terecht en op de 3-daagse training veranderde ALLES.  Vanaf de eerste dag boden ze me krachtige inzichten en prachtige methodes om de stressrespons te doorbreken.  De groepsdynamiek en voortreffelijke begeleiding zorgden dat alles liefdevol werd geïntegreerd.  Het vroeg mijn uiterste aandacht, ik kreeg geen tijd om moe te doen.  Ik heb er me volledig aan overgegeven, de mensen van Ander Leven verzekerden me dat ik alle potentieel had om de situatie te keren, en ik geloofde hen. Ik besefte dat het niet van de ene op de andere dag zou veranderen, maar dat herstel in mijn bereik lag, als ik me er bewust op toelegde.

Nu zijn we ruim 3 maanden later.  Ik pas het Alexander Concept proces toe waar nodig en dat is steeds minder. Stress is geen constante meer in mijn leven en dat levert me veel energie!  Mijn man is dolgelukkig en mijn moeder kan er maar niet over zwijgen dat ze haar dochter terug heeft. Ik ben een eigen praktijk gestart en mag weer iets betekenen.

In een opvolggesprek na de 3-daagse training werd me gevraagd wat ik wou doen als ik volledig hersteld was en ik antwoordde prompt  ‘een berg beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht’, iets waar ik alleen nog maar van kon dromen…  Ik ben net terug van een vakantie in Ierland (de eerste vakantie in 7 jaar!) en heb daar een berg beklommen en ongelooflijk genoten van het uitzicht en van het inzicht daar en dan ‘ik ben volledig hersteld’!  Zonder onnodige stress heb ik een heel ander leven en heb ik de switch gemaakt van ‘overleven’ naar ‘Leven’.  Ik heb nooit kunnen denken dat het zo eenvoudig zou zijn.  Bedankt, mensen van Ander Leven en bedankt maatjes van de training, X!

Ik had burn-out, ik had slapeloosheid, ik had hoog gevoeligheid, ik had stress. En nu staat ik volop in het leven, bewuster en sprankelender dan ooit, met alle energie om een actief leven te leiden.

Christel