Voordat ik de training het Alexander Concept ging doen, had ik al veel gedaan aan therapieën en behandelingen. Ik wilde zo graag van de chronische vermoeidheid af!

Ik moest altijd opletten dat ik niet teveel deed, en af en toe stortte ik finaal in. Dan was ik helemaal uitgeput en dat kon jaren duren. Bij elkaar opgeteld zijn de periodes van uitputting 10 jaar van mijn leven, waarin ik op de bank lag of in bed en vrijwel niets aan prikkels kon verdragen. Ik krabbelde op een of andere manier steeds weer op. Hoe dat kwam, wist ik niet precies. Tijdens de laatste periode van chronische vermoeidheid ontdekte ik de training van Ashok Gupta. Daar had ik veel baat bij. Toch bleef er een angst om weer in te storten, want blijkbaar deed ik iets verkeerd waardoor dat steeds gebeurde. Dus ik bleef voorzichtig, durfde niet vrijuit te leven en te werken. Daarnaast had ik een intolerantie voor gluten en lactose en kon weinig fructose verdragen. Ik slikte jarenlang dagelijks supplementen, waaronder l-carnitine.

Toen hoorde ik over de training bij Ander Leven en ik dacht: ik waag het erop. Hopelijk helpt me dit van het laatste ‘energielek’ af.

Mijn verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt. Het is bijna niet te geloven maar het is echt waar: ik ben volledig hersteld! De continue stress die blijkbaar in mijn systeem zat, is weg. En ik weet ook hoe ik die weg kan houden. Meteen na de training ben ik normaal gaan eten, dus inclusief gluten en lactose. En dat gaat helemaal goed. Ik heb geen supplementen meer genomen. Ik word ‘s morgens fit wakker. En ik merk nog meer: ik hoef niet meer steeds alleen te zijn om ‘op te laden’. Mensen zeggen nu vaak dat ik er zo goed uit zie en dat is ook zo: mijn gezicht is ontspannen en blij. Ik geniet enorm van dit nieuwe ‘andere’ leven. Het is misschien een rare uitdrukking, maar zo verwoord ik de training het beste: ik voel me eindelijk helemaal lekker in mezelf zitten.

Desiree