Voor Ander Leven had ik het gevoel dat mijn leven niet uit de startblokken kwam. Ik deed alle dingen plichtmatig. Zonder enthousiasme, maar ook zonder tegenzin. Dagen gingen vaak voorbij zonder dat ik ‘iets had gedaan’. De tijd glipte me door de vingers en ik had geen invloed op de loop van de gebeurtenissen.

Ik begon met goede moed aan nieuwe dingen, maar na verloop van korte tijd doofde het vuur. Het aanvankelijke elan maakte plaats voor weerstand, en het besef dat ik ‘weer niet de goede keus had gemaakt’. Niets lukte, niets gaf echte voldoening.

Mijn leven was als een mooi zeewaardig schip; ik had alleen niet geleerd om het schip te besturen. Mijn koers werd bepaald door de stroming en de wind, maar waar ik uit zou komen – of ik überhaupt ergens zou komen – daarmee hield ik me niet bezig.

Tot ik hoorde van Ander Leven. Ik besloot dat het niet langer zo door kon gaan, en nam contact op. Dit was de juiste methode op het juiste moment. Na een uitgebreid intakegesprek en een consult voelde ik dat dit de sleutel tot een ander leven zou zijn.

Door de training heb ik geleerd waar mijn kracht zit, wat voor mij belangrijk is, en wat ik nodig heb om ‘aan de gang’ te blijven, en niet meer stil te vallen. Ik heb geleerd om koers te zetten naar een bestemming, en om de reis daarheen óók als een bestemming te beschouwen. Ander Leven is het mooiste en meest duurzame cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven!

Hans