Voordat ik in aanraking kwam met het Alexander Concept had ik vanwege een heel scala aan klachten al allerlei behandelingen/therapieën gehad. Van electro-acupunctuur, orthomoleculaire geneeskunde, massages, reiki, etccc… Sommige mogelijkheden boden enige verlichting maar nooit verdwenen de klachten helemaal. Sinds mijn 15de jaar kreeg ik te maken met veel virusinfecties, oververmoeidheid, koortsig voelen..Dit resulteerde op mijn 20ste jaar in ME en burnout gerelateerde klachten (vermoeidheid, moeite met slapen, weinig kunnen hebben, slechte concentratie, depressiviteit, nachtelijke spierschokken, hoofdpijn, etc.). Toen ik eenmaal wat opknapte kon ik gaan studeren, maar van een leien dakje ging het nooit meer. Met veel energiemanagement heb ik mijn studie kunnen voltooien en werk ik nu. Na mijn werk had ik tot voor kort geen energie meer om te koken en een avondprogramma te hebben.

Nu ben ik 32 jaar en kwam recent achter het Alexander Concept. Het sprak me erg aan vanwege de achtergrond dat onder andere een chronisch aangejaagd stress-systeem door allerlei oorzaken kan ontstaan en dit door lichaamsprocessen in stand wordt gehouden. Het immuunsysteem en hormonale systeem ontregelen door een te snel werkend stress-systeem. Dat met bewustzijn we daar als mens zelf invloed op kunnen uitoefenen klonk als een verademing. Eindelijk weer controle over mijn lichaam krijgen doormiddel van het aanwenden van mijn eigen bewustzijn.
Het feit dat ik geen fluit gehad heb aan de medische wereld, behalve dat uitgesloten werd dat ik geen ernstige kwalen had, zorgde sowieso al dat ik het idee kreeg dat ik het zelf moest aanpakken op één of andere manier. Die manier is het Alexander Concept.

Sinds ik de tot in de puntjes verzorgde 3-daagse training van Helga en Jaap gevolgd heb is er een wereld voor me open gegaan. Ik sliep heel slecht en sinds de training, nu 2 weken, slaap ik als een roos (ook zonder oordoppen die ik al jaren droeg omdat alle geluid teveel was). Ik ben niet meer emotioneel. Heb weer zin in het leven en maak allerlei plannen. Ik zie de mogelijkheden van het leven weer in plaats van de onmogelijkheden. Mijn humeur is beter en mijn energie begint toe te nemen. Vandaag bijvoorbeeld “even” 40 minuten gefietst en daarna meteen boodschappen gehaald voor avondeten en ook meteen gekookt. Nu schrijf ik dit stuk. Mensen om mij heen zien dat ik verander. Ze nemen weer een sprankeling waar in mijn ogen, weer een energieveld om mij heen en zien de transformatie. Ik voel me niet meer koortsig en kan me veel beter concentreren. Wat ik geleerd heb op de training dien ik wel consequent toe te passen om vooruit te blijven gaan. De kosten voor de training heb ik dubbel en dwars ervoor over gehad. Als ik bij elkaar optel hoeveel geld ik uitgegeven heb aan voedingssupplementen en andere behandelingen, dan is het geld dat ik aan de training besteed heb het best bestede geld ooit.

Ik ga er vanuit dat ik de komende weken de transformatie naar de meest gezonde Irene die er is, zal voltrekken. Daar heb ik alle vertrouwen in. Er is licht aan het eind van de tunnel en die tunnel is niet zwart maar mooi gekleurd van binnen.

Irene