Vier jaar geleden zijn mijn klachten langzaam aan ontstaan. Ik kreeg last van darmkrampen, een opgeblazen gevoel, mijn stoelgang was zeer onregelmatig en ik had regelmatig diarree. Ik had geen idee waar de klachten vandaan kwamen en ik dacht dat het wel weer over zou gaan. Dit was niet het geval, mijn klachten namen juist toe. Ik was de controle over mijn darmen kwijt, wat me erg onzeker maakte. Naast de klachten had ik veel last van vermoeidheid en viel ik vaak in slaap als ik aan het leren was, zo’n 4 keer op een dag.

Ik ben met mijn klachten naar de huisarts geweest en hij stelde de diagnose: prikkelbare darm syndroom. Ik kreeg medicijnen om mijn darmen ‘te ontspannen’. Toen ik na 3 weken geen enkel resultaat opmerkte ben ik ermee gestopt. Een aantal maanden later ben ik naar een natuurgenezer geweest die me verschillende kruiden heeft voorgeschreven en een dieet. Dit heb ik een half jaar volgehouden en gaf ook geen verbetering. Daarna ben ik naar een internist, osteopaat en een maag-darm-lever-arts geweest, waar ik een ook een coloscopie heb ondergaan. De uitslag was: geen bijzonderheden te zien, mijn darmen zagen er goed uit. Toch had ik nog steeds klachten. Ik ben nog onderzocht op allergie voor bepaalde voedingsstoffen, hierbij werd ook niks gevonden.

Het maakte me onzeker dat er geen enkele therapie voor mij hielp. Totdat ik hoorde van het AC-concept. Op de site heb ik veel gelezen en gehoord en ik dacht dat het voor mijn klachten mogelijk ook zou kunnen helpen. Ik heb gebeld met Helga en ik had direct veel interesse gekregen. Toch was ik nog voorzichtig, omdat ik al zoveel had geprobeerd zonder enige resultaat. Na het intakegesprek bij Helga had ik al een erg positief gevoel bij de training. Tijdens de 3-daagse training heb ik erg veel geleerd. Het was een training waar ik vooraf een beetje tegen op zag en waar ik nu erg positief op terug kijk. Mijn klachten zijn langzaam aan afgenomen.

Ik heb de controle over mijn darmen terug gekregen, waardoor ik weer lekker in m’n vel zit!! “Ik ben zo blij dat ik deze training heb gevolgd, ik voel me weer helemaal fit en kan zorgeloos genieten van het leven, zonder dat ik rekening hoef te houden met mijn darmklachten. Een training van 3 dagen heeft mijn leven veranderd, ik geniet er elke dag van!!

Naast het goed functioneren van mijn darmen heb ik nog meer positieve veranderingen ervaren: ik slaap heel goed, ben ontspannen, heb meer energie, ben vrolijk en ik zit lekker in m’n vel. Het is zo mooi om te leren hoeveel invloed je zelf kan uitoefenen op je geestelijk en lichamelijk functioneren! “Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die twijfelen, omdat ze al zoveel verschillende therapie vormen hebben geprobeerd. Toch is dit het echt waard, deze therapie is anders en geeft geweldige resultaten. Op de supervisiemiddag een maand na de training had iedereen uit mijn groep zoveel positieve veranderingen mee gemaakt, het geeft echt geweldige resultaten!!

Isabel