Na jaren ellende vanaf 1987 (roofoverval, inbraak, lichamelijk- en geestelijk geweld bij scheiding, treinongeluk, ongeval waardoor nu gehandicapt enz.) kreeg ik een mail over “Ander Leven”. Ik dacht na de voorlichting ik heb niets te verliezen om daar heen te gaan, maar het is onbeschrijfelijk wat daar met mij is gebeurd!!!

Ik ging op 30 april 2015 naar Ander Leven, mijn gevoel was vreselijk. Een kwartier voordat ik vertrok heb ik pas mijn tas gepakt, zo zag ik er tegen op. Ik had het gevoel dat ik naar de gevangenis werd gebracht echt vreselijk. Ik moest me echt overgeven.

Op 30 april 2015 begon mijn eerste dag van Ander Leven en duurde tot 3 mei 2015. Ik heb daar mijn leven terug gekregen, wat fantastisch wat ik daar heb geleerd! Het was enorm zwaar want je ging echt zo diep naar je bron van je ellende, het koste ook hele veel tranen! Soms in kleine groepjes en soms met de hele groep trainde je het AC-proces.

Ik kan niet beschrijven hoe sterk en gelukkig ik mijn nu nog steeds voel. “Ik ben bevrijd uit mijn eigen gevangenis” waarvan ik voorheen dacht dat ik daarheen gebracht werd en waarvan ik nu pas begrijp wat het met mensen doet, met hulp van deze training en geweldige trainsters.

Mijn gezin heeft nu weer een sterke en zeer gelukkige moeder, die weer volop in het leven staat! Ook mijn omgeving merkt veel positieve veranderingen bij mij op, mijn collega’s kennen mij haast niet meer terug. Mijn concentratie is zoveel verbeterd waardoor ik ook weer veel beter functioneer! Wat ook nog een mooie bijkomstigheid is dat ik zoveel verdriet heb losgelaten dat ik ook aardig wat kilo’s kwijt ben geraakt. De teller staat al op -10 kilo!

Deze week heb ik weer ervaren dat ik het enorm goed kan toepassen in mijn leven, we kregen slecht nieuws over mijn dochter die de ziekte van Crohn heeft en een zwaar traject in moet in het AMC. Na deze mededeling, die hevig was, kon ik mijzelf ’s avonds toch weer herpakken, zodat ik als sterke moeder er voor mijn dochter kan zijn om haar hierin te steunen en begeleiden.

Om dit samen met collega’s te doen heb ik als zeer positief ervaren, samen ga je door diepe dalen en heb je veel steun aan elkaar. En nu delen we nog steeds ervaringen met elkaar.

Mocht u nog meer willen weten over mijn ervaring met Ander Leven dan sta ik daar zeker voor open! Bij deze wil ik de dienst ontzettend bedanken voor dit geweldige cadeau Ander Leven, met als resultaat: “Mijn nieuwe leven”.

Vriendelijke en dankbare groeten,

Jacqueline, 55 jaar