Ik ben aan de training van Ander Leven begonnen omdat ik merkte dat als ik thuis was ik heel vaak in mijn hoofd bezig was met mijn werk. Ik kon dat moeilijk stoppen. In het najaar van 2012 ontstond er een lastige situatie op mijn werk. Deze situatie leverde mij veel stress op en het malen in mijn hoofd werd erger. Verder heb ik 2 x een hernia gehad en merkte ik dat mijn rugklachten weer terugkwamen door de stress.

Om beter met de stress om te kunnen gaan en om het piekeren te stoppen ben ik begonnen met de training. Dit heeft mij veel goed gedaan. Ik merkte al tijdens de training dat mijn hoofd soms “leeg” was en dat was een heel raar gevoel, omdat ik dat niet gewend was. Nu is mijn hoofd vaak leeg en dat voelt heel prettig.

Ik heb geen last meer van mijn rug. Voor de training merkte ik vaak wel de signalen dat ik moest bewegen vanwege mijn rug, maar reageerde daar dan niet adequaat op. Nu doe ik dat wel en beweeg wanneer dat nodig is. Dit heeft als gevolg dat ik nu geen rugklachten meer heb. Voor de training schaamde ik me ervoor als ik moest bewegen vanwege mijn rug. Nu doe ik gewoon wat goed is voor mij. Ik merk sowieso dat ik me veel minder afvraag wat de ander van mij vindt. Ik ben meer verbonden met mezelf.

Voor de training liet ik mezelf vaak in de steek. Ik had bepaalde doelen en ideeën waar ik heel enthousiast over was, maar na een tijdje zakte dat in en kwamen er altijd allerlei bezwaren, vaak financiële bezwaren. Mijn focus lag dan vaak bij de ander, waardoor ik mijn eigen doelen niet realiseerde en mezelf saboteerde. Nu steun ik mezelf en zet door en vraag hulp als dat nodig is. Oude patronen steken soms nog wel de kop op, maar dan loop ik het AC-Proces en dan kan ik ze omkeren in behulpzame patronen. Een enkele keer lukt dat niet en dan zoek ik hulp en lukt het alsnog.

De grootste verandering voor mij is, dat ik mezelf nu steun en mezelf kan coachen door het AC-Proces te doen. Wat me ook opvalt is dat ik sneller beslissingen neem en dingen die ik wil doen gelijk aanpak. Ik vind mezelf ook meer open naar mijn omgeving toe en minder perfectionistisch.

Ik ben erg blij dat ik de training gedaan heb. Het is een eenvoudig proces wat je leert dat makkelijk toe te passen is. Ik vind het erg praktisch. Ik houd ervan dingen zo eenvoudig mogelijk en effectief mogelijk aan te pakken. Daar beantwoordt het Alexander Concept voor 100 % aan.

Ik kan deze training aanbevelen aan iedereen met stress gerelateerde klachten en voor diegenen die niet behulpzame patronen om willen zetten in behulpzame patronen.

Met een lieve groet,
Jacqueline