Op mijn 19de heb ik een Cytomegalie infectie (broertje van Pfeiffer) doorgemaakt. Vanaf dat moment is in mijn ogen de ME/CVS ontstaan. Dit fluctueerde qua intensiteit de afgelopen 10 jaar. Daarnaast heb ik een zwaar ongeluk in 2006 gehad met Multi-trauma. Begin dit jaar (2013) was er wederom een toppunt in genialiteit omtrent ME/CVS. Ik kwam net uit een kapot gelopen relatie en zat down.. heel down.

Bovenstaande was ongeveer 2 maanden voor de training, mijn ME/CVS was dus wederom aanwezig, waardoor fatsoenlijk functioneren er niet meer in zat. Moe, lusteloos, down, uitzichtloos en een scala aan secundaire klachten.

Totdat ik voor de zoveelste keer weer eens op internet ben gaan graven naar oplossingen. Want geloof me ik heb alles wel geprobeerd: acupunctuur, bioresonantie, Vega testen, b12 injecties verschillende natuurgeneeskundigen etc. Ik las toen zeer positieve verhalen over het Alexander Concept van Ander Leven. Ik heb deze site volledig doorgenomen (dat kostte me toen zeker 3 dagen) en las zoveel herkenbare verhalen. Dus ik heb me opgegeven voor de training op 10-05-2013 en daar heb ik zeker geen spijt van.

Één maand voor de training was mijn intake consult dat mij al behoorlijk wat inzicht gaf in onbehulpzame onbewuste overtuigingen. Eerlijk gezegd heb ik toen echt naar de training toe geleefd. En ik voelde me al stukken beter, zo overtuigd van het feit eindelijk eens iets behulpzaams gevonden te hebben.

Eenmaal op de training heb ik fantastische leerzame en behulpzame dagen gehad. De harmonie met mijn trainingsgenoten was ronduit top te noemen. Het Alexander Concept is ook zo doordacht, ik zeg.. top!!! De training wordt zo liefdevol gegeven.

En toen ik eenmaal het inzicht kreeg hoe ik deze ME/CVS ellende kon stoppen, ben ik echt weer gaan leven… en dat is vele malen beter dan overleven. Echt een ander leven! Leven in het “hier en nu” maakt dat ik nu elke dag weer geniet / lach / vol lust en energie ben.

De behaalde resultaten nu ongeveer 1,5 maand na de training zijn immens te noemen. Deze training heeft echt mijn ogen geopend. En ik verbaas me dat mijn zelfhelend vermogen ondanks al die slechte jaren zo goed functioneert. Ook mijn mede trainingsgenoten welke ik op de supervisie dag wederom heb bewonderd zijn allemaal goed bezig.

Nu ik na 10 jaar ME/CVS echt de oplossing heb gevonden, kan ik iedereen die aan de stress-respons gerelateerde klachten heeft dit aanraden. Trouwens ik kan dit iedereen aanraden, want iedereen heeft wel onbehulpzame patronen in zijn leven opgedaan en dus valt er winst te behalen.

Helga, Jaap, Lisette en Fransien mijn dank is groot dat jullie mij dit inzicht hebben gegeven om weer te mogen leven. Daarnaast wil ik ook mijn coach bedanken!!!

Jeroen