Eind mei heb ik de training gedaan. Ik had een paar emotionele pittige jaren achter de rug, een fikse burn-out en slaapproblemen. Ik had mezelf al wel redelijk op de rails maar knapte toch niet helemaal op. Toen ik op een feestje een kennis tegen kwam (die al een tijd geleden de training gedaan heeft) en zij aan mij vroeg hoe het met mij ging, en ik haar vertelde dat ik maar niet verder opknapte. Keek ze me aan zei: “ga Ander Leven doen, ik gun het je zo…” Haar ogen sprankelden en ik dacht alleen maar; ja, dit wil ik ook.

De dag erna heb ik me ingeschreven. Ik was teleurgesteld dat ik pas in september aan de beurt zou zijn, maar er kwam een plekje vrij en toen ging alles heel snel. Eenmaal de stap gezet kon ik bijna niet wachten om te beginnen. De telefonische intake, het persoonlijke 2 uur durende consult…ik had meteen alle vertrouwen in Ander Leven en ben er vol voor gegaan.

Tijdens de training viel het ene na het andere kwartje en werd mij heel duidelijk hoe het bij mij zat. En natuurlijk is het even “eng” niet precies weten wat er gaat gebeuren, wie er in de groep zitten en of ik het wel vol zou houden die 3 lange dagen. Maar het gaat als vanzelf, je wordt als het ware meegenomen op een reis, een reis naar een Ander Leven.

De tweede dag voelde ik me al anders; veel energieker, vrolijker en weer helemaal hier. Dat was ook wat mijn partner opmerkte, hij zei:”voor het eerst in lange tijd ben je er weer helemaal. Het heeft een grauwsluier van ons afgehaald”. Ik heb geleerd hoe ik mijn taal actief inzet, ik het AC proces toepas en wat mijn foute overtuigingen zijn en hoe die te veranderen.

Christianne