Op vakantie naar Indonesië. Leuk! zou je denken. En dat was het ook zeker de eerste weken. Helaas moest ik een weekje bijboeken in het ziekenhuis van Jakarta, vanwege het dengue virus (knokkelkoorts) wat ik had opgelopen op het eiland Sulawesi. Al met al een vrij heftige week waarbij mijn bloed 3 keer per dag gecontroleerd werd op het trombocytengehalte.
Mijn lichaam bestreed het virus goed en ik mocht na 6 dagen het ziekenhuis verlaten. Ik voelde me nog net zo slap en ziek als dat ik er in ging, maar goed ik was op de goede weg!

Na 2 dagen in een hotelbed te hebben doorgebracht pakten we het vliegtuig terug naar huis. 30 uur vliegen en van +35 graden naar -6 graden bleek toch nog even iets teveel voor me te zijn geweest want bij thuiskomst had ik het gevoel dat ik dood neer zou vallen. De eerste week thuis bleef het vrij slecht gaan. Veel slapen en erg slap voelen. Ook gaf de weegschaal aan dat ik 8 kilo kwijt was.

Dit verhaal speelde zich af in december 2008. Nu 2 jaar verder was ik nog geen haar beter en ging het eigenlijk alleen maar slechter. Er gingen steeds meer kilo’s af en klachten kwamen er enkel maar bij. Druk op mijn ogen, extreme buikklachten, hartkloppingen, rillen van de kou, moeilijk concentreren, weinig energie, slecht slapen enz. enz.

In deze 2 jaar heb ik tal van dokters en ziekenhuizen bezocht en heb ik nog een weekje in het tropenziekenhuis van Rotterdam mogen vertoeven. Daar dachten ze aan een buiktyfus! In het ziekenhuis van Antwerpen leek het weer meer op een glutenallergie. Genoeg onderzoeken gehad dus, alleen geen stap verder. Dan maar revalideren in het revalidatiecentrum bij mij in de buurt. Daar ben ik ongeveer 7 maanden aan de slag geweest met verschillende therapieën : psychologie, ergotherapie en fysiotherapie. Op zich niet verkeerd om in beweging te blijven alleen knapte ik er niet veel van op. Vaak zat ik tegen het flauwvallen aan na een uurtje fysiotherapie.

Ook heb ik in het alternatieve circuit de nodige dingen geprobeerd: Iriscopist, voetreflexologie, bioresonantie, klassiek homeopaat, yoga, aquatilistherapie, EMDR therapie, reikie en verschillende natuurgeneeskundigen. Al met al hielp het allemaal niks.

In deze 2 jaar ging het erg op en neer. Soms een aantal dagen een beetje redelijk en soms weer dagen/weken helemaal niks kunnen doen. Elke dag moest ik wel een aantal uren naar bed en stond ik naast mijn bed dan waren het altijd vrij simpele activiteiten zoals een stukje lopen of een beetje tv kijken. Eigenlijk was er in deze 2 jaar dus totaal niks veranderd ten opzichte van eind 2008.

Totdat ik het stukje las van Ander Leven in het blad Medium van de ME/CVS stichting. Daarin stond dat het mogelijk was om helemaal op te knappen van verschillende ziektes zoals ME/CVS. Allereerst heb ik contact opgenomen met Anderleven en mijn verhaal uitgelegd om te kijken of ik daarmee bij hen terecht zou kunnen.

Na een maand heb ik de knoop doorgehakt en me ingeschreven voor de 3 daagse training die gehouden werd in februari. Deze training werkt zo goed en snel dat ik vanaf de training niet 1 keer meer overdag op bed heb moeten liggen. (En dat terwijl ik een week voor de training nog elke dag op bed lag) Ik heb zoveel energie dat ik bijna alles weer kan wat ik 2,5 jaar geleden ook kon. Ik werk veel meer, ik ben op mezelf gaan wonen, ik klus een hele dag, kan naar feestjes, ga de kroeg in, ga weer op stap, ik mountainbike weer, rij op m’n motor. Eigenlijk alles wat ik voorheen ook deed en dat zonder dat ik het moet bekopen omdat ik misschien iets teveel heb gedaan.

Ook mijn groepsgenoten waarvan sommige al 16 jaar ziek waren zag ik opknappen. Tijdens de terugkomdag zag ik totaal andere mensen dan de mensen die ik voor de training zag. Het werkt dus voor iedereen! Bij mij is het begonnen met een virus, maar hoe het ontstaan is maakt niks uit. Het resultaat telt!!

Dit alles binnen 6 weken na de training! Eindelijk m’n leven weer terug!!

P.S Mochten er mensen contact met mij willen opnemen vraag dan om mijn telefoonnummer of mailadres bij Ander Leven

Johnny