Ik besloot juni 2019 de training van Ander Leven te volgen, met een klein hartje. Ik had al zo’n 10 jaar last van fibromyalgie en dacht nog vaak ‘ik heb al zoveel verschillende dokters bezocht, zoveel verschillende methoden/medicatie/therapieën uitgetest, zou een training me echt verder kunnen helpen?’ Je kan het antwoord al wel raden, want wat ben ik blij dat ik toen alleen de auto ben ingestapt en naar Nederland ben gereden.

Het was voor mij een enorm verhelderende training. Ik heb beseft dat er zoveel meer schuilt onder de fibromyalgie, zaken die maken dat ik deze klachten ondervind. Ik weet nu dat ik me heel hard vergelijk met anderen, mensen die dicht bij me staan maar ook veel anderen. Ik ben perfectionistisch, niet zozeer in wat ik presteer tegenover anderen, maar wel tegenover mijn eigen lichaam. Mijn lichaam wou echter niet mee, waardoor ik geen vertrouwen meer had en zo heel erg onzeker werd. Dit hebben al verschillende dokters tegen me gezegd, voor ik de training doorliep. Ze zeiden me meerdere keren dat ik zelfzeker mag zijn, maar hoe doe je dat? Hoe ben je plots zelfzeker? En vooral, hoe ben je zelfzeker wanneer je lichaam je telkens in de steek laat?

Ondertussen zijn we een aantal maanden verder, heb ik de training van Ander Leven gevolgd en kan ik zeggen ‘ik ben zelfzeker’ en voor mij nog veel belangrijker ‘ik hou opnieuw van mezelf en mijn lichaam’. Dat gaat nog met vallen en opstaan, maar wanneer ik even val weet ik dat ik een aantal handvaten/sleutels heb die ik meteen kan toepassen waardoor ik me snel weer helemaal oké voel.
Ik heb vertrouwen gekregen in mijn lichaam waardoor ik mijn lichaam nu mag en kan voelen. Dit maakt me zelfzeker. Ik voel me mooi, fijn en waardevol en opnieuw mezelf.

Ik voel me steeds meer verbonden en één met mijn lichaam omdat elke dag opnieuw bevestigd wordt dat ik mijn lichaam kan vertrouwen. Dit maakt me ongelooflijk blij, ik geniet weer van hier zijn en wil zoveel dingen doen waar ik hiervoor niet eens aan dacht omdat ik enkel stil stond bij de recuperatie die hierna zou volgen.
Ik BEN opnieuw mezelf en dat kan ik blijven herhalen, omdat dat zo fijn voelt.