Ik volgde de training van Ander Leven eind 2019. Het initiële plan was dat ik ging meedoen als begeleider van mijn partner, maar omdat ik zelf worstelde met chronische stress en allerhande bijverschijnselen, en toch al meeging als begeleider, besloot ik me in te schrijven als deelnemer.
Belangrijk om te weten: de training is zeker niet vrijblijvend. Voor mij persoonlijk was het een regelrechte aanslag op mijn comfort-zone, een masterclass in menselijke emoties voor een cynische IT-er en disbeliever, maar ook de spreekwoordelijk ‘stamp onder mijn gat’ die ik o zo nodig had. Dit klinkt negatief, maar dit alles gebeurt op een manier die dusdanig gebalanceerd, respectvol en professioneel is dat ik het als iets zeer positiefs heb ervaren, als iets dat ik nodig had, en waarvan ik blij ben dat ik het gedaan heb.

En het werkt ook. 

De verbazingwekkende transformaties die sommige van mijn mede-deelnemers doormaakten buiten beschouwing gelaten, heb ik op de training een aantal zaken geleerd die mijn leven blijvend zullen veranderen: ik heb geleerd om anders naar de dingen te kijken en technieken geleerd die mij nog elke dag nieuwe inzichten geven in wie ik ben en hoe ik omga met de mensen in mijn omgeving.  Mijn stress is niet weg, maar ik ga er anders mee om, net zoals met de mensen in mijn omgeving, en niet in het minst met mijn partner. Ik leef veel eerlijker met mezelf en met de mensen in mijn omgeving.

Ik ken geen enkel bedrijf dat zo’n ambitieuze slogan (‘Sleutel tot een ander leven’) zo succesvol invult. Waarvoor dank.

Kim