Jarenlang heb ik mezelf onderschat of beter gezegd, ik had een enorm laag zelfbeeld. Dit werd steeds gevoed door herinneringen naar boven te halen met als gevolg dat ik steeds meer geconfronteerd werd met dergelijke situaties.

Toen ik 47 werd, heb ik de hoge school gevolgd: 3 jaar lang, 3x tijdens de week van 18.00u tot 22.00u, in combinatie met een fulltime job en een vechtscheiding. Ik heb mijn diploma na 3 jaar behaald met 85% en me het mooiste geschenk op mijn 50ste verjaardag gegeven. Dit was reeds een grote stap in de goede richting om mijn zelfvertrouwen een boost te geven want die zat voordien behoorlijk onder “0”, maar… dit was nog niet genoeg. De twijfel en het laag zelfbeeld staken nog steeds de kop op niettegenstaande deze prestatie. Ondertussen had ik reeds boeken gelezen samen met mijn partner die ons toch weer in een betere richting duwden dan het oude denkpatroon die we al die jaren gewend waren. Tot ik het genoegen had om Ander Leven in mijn leven toe te laten. Wat een prachtig geschenk voor mezelf!

Tijdens en na de training heb ik een AC-proces gelopen om het laag zelfbeeld een halt toe te roepen. Ik heb mezelf een score gegeven en ik moet toegeven dat ik met grote onderscheiding geslaagd ben. Jawel, ik  heb enorme vorderingen gemaakt op mijn werk. Ik twijfel niet meer aan mezelf wanneer ik moet notuleren en doe deze minder aangename taak met veel plezier en het volste vertrouwen. Mijn CEO is uiterst tevreden en geeft dit ook aan. Mijn HR Director die twee maanden geleden gepromoveerd werd, wat voor mij betekende dat ik enorm veel werk erbij kreeg evenals veel reizen boeken, meer vergaderingen beleggen, een enorm drukke agenda beheren etc. Die situatie zou me voordien een onaangenaam gevoel gegeven hebben, twijfel, kan ik dit wel aan, etc.  Vandaag heeft hij me bevestigd: “Puik werk Leen, zonder jou zou ik dit niet gehaald hebben de voorbije maanden”.  Ik was apetrots, een directeur die hoofd is van zoveel landen op HR vlak, die man  heeft MIJ nodig….

Waw, op zo’n moment straal ik van geluk, het intens gevoel, de verbondenheid met mezelf, wel daar zijn geen woorden voor.  Ik heb het voor elkaar gekregen, een combinatie van 2 helse jobs! Hoe kon ik zo twijfelen aan mezelf, al die jaren?  Ik bedank Ander Leven om in mijn leven te komen, omdat ik zoveel waarden van mezelf herontdek en ik weet dat dit nog maar het begin is.

Het leven kan prachtig zijn, als je in jezelf gelooft en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf hebt want dan open je een waaier van mogelijkheden voor jezelf die je anders nooit zou ontdekken. De kracht die hierdoor ontstaat is onbeschrijflijk. Wie zou dergelijke ervaringen niet willen beleven ?

Blokkeer je jezelf dan heb je jammer genoeg geen toegang tot al dit moois. Ik ervaar ook veel meer rust. Het is als een zegen, een stukje thuiskomen en mezelf stap voor stap ontdekken.

Last but not least wil ik het nog even hebben over mijn prachtige en krachtige metafoor. Mijn sterrenbeeld is waterman. En geloof het of niet, ik heb heel graag water in mijn omgeving op vakantie, tijdens wandelingen enz. Onlangs hebben we opnieuw een prachtige wandeling gemaakt langs een immens meer. Plots zag ik een statige zwaan voorbij stevenen met haar eendjes achter haar aan, netjes op een rij. Ik dacht ook aan het sprookje “het lelijke eendje”, een sprookje die me in mijn kinderjaren fel aangegrepen had want ik deed aan vergelijken.  Maar… toen zag ik mezelf en de evolutie die ik de laatste jaren gemaakt had EN vooral de laatste weken. In plaats van mij krampachtig aan de oever vast te klampen, het plekje dat me zo vertrouwd was, heb ik geopteerd voor het immense meer van het leven. Ook ik verken, zoals die statige zwaan alle oorden van het meer, vol vertrouwen (zoals een eik er staat), straal het uit en geniet er met volle teugen van. Toen ik het beeld van de prachtige zwaan voor me zag, parelden de tranen op mijn wangen. Het was zalig thuis te komen want het is zoveel mooier om samen met mijn innerlijke ik deze oorden te verkennen en het geeft me een immense kracht en zoveel voldoening. Samen kunnen we er tegenaan als een team! Ga ik terug naar af, dan put ik mijn kracht uit dit prachtige beeld dat ik voor ogen heb en we kunnen ons pad vervolgen. Op dit elan wil ik verdergaan, deze nieuwe koers vaar ik nu, meer nog ik heb het gevoel dat ik op kruissnelheid ben. Het leuke is dat ik voor een CEO werk maar ook ik ben CEO want “I am the captain of my ship/MY LIVE”. Nooit had ik gedacht dat het sprookje van het kleine eendje en de prachtige zwaan zo mij leven zou kunnen beïnvloeden. Van het kleine meisje vol twijfel, angst, laag zelfbeeld enz.  te kunnen openbloeien tot wat ik heden ben. Tijdens de training kregen we een mascotte, je raad het nooit… jawel een eendje. De eerste momenten stond ik perplex.. ojee.. nadien heb ik het met een warme glimlach toegelaten in mijn leven want het had een zeer belangrijke waarde bleek achteraf en het shockeffect dat mijn ego me gaf was het duidelijk niet.  Ik koester zoveel mogelijk de mooie momenten en geniet van de kleine dingen ook al loopt niet elke dag alles van een leien dakje. ‘ja, “Het kan verkeren” zei Bredero ooit.

Veel liefs,

Een overgelukkige Leen die de training Ander Leven gevolgd heeft.