In februari 2017 nam ik deel aan de training van Ander Leven en ik heb al bijzonder veel positieve veranderingen mogen ervaren!

Ik ben al meer dan 20 jaar chronisch ziek (allergie, atopisch eczeem, CVS, fibromyalgie, PDS, spierziekte… ). Tien jaar geleden raakte ik tijdens mijn zwangerschap dermate geïnvalideerd dat ik jaren aan het bed in de woonkamer gekluisterd was. Me af en toe dan tóch buitenshuis begeven was steevast met rolwagen en begeleider. Jarenlang volgde ik een doorgedreven revalidatie, mindfullness, medicatie, ostheopathie. In het beste geval hielp het een beetje, mits ik me maximaal inzette. Met muizenstapjes ging ik vooruit en het kostte me jaren hard werken met vallen en opstaan. In mijn hersteltraject kwam ik helaas ook veel behandelingen tegen die veel beloofden maar niets waarmaakten en het leek alsof mijn leven zou bestaan uit trapliften, mantelzorgers, grootouders die mijn zoontje zouden opvoeden, mezelf voortslepen als andersvalide jonge vrouw.

Na veel positieve ervaringen van deelnemers van het Alexander Concept te hebben gehoord, besloot ik de training te volgen, de laatste investering die ik nog wou doen. Tijdens de driedaagse training te landgoed Morgenstern, merkte ik al meteen hoeveel deugd en baat het Alexander Concept mij kon bieden! Intussen ben ik meer dan 5 maanden in training en geniet ik volop van mijn actieve, andere leven. Ik hoef niet meer hard te werken en ik hoef me niet meer neer te leggen bij minuscule muizen stapjes richting beterschap. De veranderingen komen van binnenuit, als vanzelf.

Ook mijn echtgenoot en zoon genieten volop van een ‘nieuwe mama’…  Ik voed nu zélf mijn zoon op en mijn echtgenoot is weer mijn man in plaats van mantelzorger 😉 De rolwagen heb ik niet meer nodig gehad, ik rijd weer zelf met de wagen en mijn fietstochten met mijn elektrische fiets zijn driedubbel zo frequent en dubbel zo lang.

Het Alexander Concept is een jaartraining, ik heb dus nog een hele weg te gaan… Ik blijf de sleutels van het Alexander Concept toepassen wanneer ik er behoefte aan heb en heb het volste vertrouwen in mijn verdere weg naar volledig herstel. Herstellen is nu genieten, niet meer hard werken 😉

Enthousiaste en dankbare groeten,
Lies

P.S.: Concrete ervaringen uit het dagelijkse leven sinds mijn deelname aan Ander Leven kan je nalezen op mijn blog.