Na de diagnose van CVS bij mijn dochter was er weinig of niets dat uitzicht bood op genezing, tenzij “tijd”, want die heelt alles. Vanuit medische hoek was er geen zorgverlening; alleen een wat slappe aanbeveling om zo veel mogelijk sociaal contact te blijven onderhouden en kinesitherapie.

Een kennis vertelt ons over CVS bij haar dochter, haar tien-jaar-lange zoektocht met als eerste, nog recente succes, ‘Ander Leven’. Een ongewoon verhaal en de aanzet om informatie in te winnen over alles waar Ander Leven voor staat. We wonen een infosessie bij en een maand later kan Alexandra deelnemen aan een driedaagse training waarop ik ook aanwezig ben als begeleider.

Vijftien deelnemers, al dan niet met begeleider, komen om diverse redenen de training volgen. Maandagavond, de eerste avond, is een kennismaking met de therapeuten en de deelnemers. Op dinsdagmorgen, de eerste dag, starten we met een gezamenlijk ontbijt gevolgd door een intensieve training met theorie en praktische toepassing. De dag eindigt na het avondmaal. Tot grote verrassing van een groot aantal deelnemers is iedereen nog aanwezig, ook degenen die de dag eerder dit als ondoenbaar bestempelden.

Tijdens deze drie dagen voltrekken zich kleine en grote wonderen. Als we weer naar huis gaan is mijn dochter genezen. Ik kan niet anders dan met groot respect getuigen dat deze therapeuten een zeer goed, wetenschappelijk onderbouwd programma hebben uitgewerkt, het op een zeer professionele manier brengen en dat alles met veel inzet en idealisme.

Wie de training volgt begrijpt het mechanisme. De deelnemers doorlopen het ‘Alexander Concept’ in groep. Vol vertrouwen laten ze zich bij de hand nemen en naar de overwinning leiden. Het vergt volharding maar ook nederigheid van de deelnemers. Eens zo ver, onderhouden ze een jaar lang het contact met de therapeuten en blijven ze het ‘Alexander Concept’ op regelmatige basis toepassen of wanneer nodig.

We zijn nu vijf maanden verder. Alexandra heeft een leuke nieuwe job en volgt nog een bijkomende opleiding. Zij maakt terug deel uit van de actieve gemeenschap en kan haar leven verder uitbouwen.
Ze “leeft” weer en verdient een “dikke proficiat”! De therapeuten van Ander Leven verdienen ook een “dikke proficiat”!

Van harte,
Magda