Het is nu anderhalve maand geleden dat ik de training van Ander Leven (Alexander Concept) heb gevolgd. In eerste instantie was het resultaat me nog niet helder. Maar door de feedback van vrienden en mede-deelnemers begin ik door te krijgen wat er is veranderd, ik ben veel zachter geworden naar anderen en mezelf!

Op uitnodiging van Helga volg ik de training, ze wil me graag laten ervaren wat het AC inhoudt. Ik ben nieuwsgierig van aard, altijd open voor groei en heb nog wel een leuk ‘thema’ liggen waar ik naar wil kijken: eigenliefde en mijn relaties met mannen. Ergens voel ik me het niet waard om liefde te ontvangen. Geven gaat prima, maar ontvangen? Het blijft ongemakkelijk.

Wat blijkt? Ik vind het erg moeilijk om mezelf te laten zien, in mijn kwetsbaarheid. Verschuil me achter veel werk, mooie verhalen en het moederschap. Dat ervaar ik in de training en na de training. Heb het zelf in eerste instantie niet eens door, zo is deze ‘rol’ me eigen geworden. Krijg zicht op de niet zo mooie kanten van mezelf, het cynisme de ‘onechte’ hardheid. Begrijp ook dat ik hier mensen/mannen mee op afstand houd. Ik ben Helga en de groep dankbaar dat ze me dit hebben laten voelen en zien.

Het AC-Proces pas ik regelmatig toe, wanneer ik merk dat ik weer streng ben voor mezelf, mezelf naar beneden haal met mijn taalgebruik of anderszins overtuigingen hoor langsgaan die me niet dienen. Heb ook een aantal zaken in mijn leven aangepast: ik durf te vragen om hulp, zoek meer de verbinding met vrienden en vriendinnen en heb besloten weer tijd te investeren in mezelf, in de vorm van meditatie en spirituele ontwikkeling.
Ik heb veel vertrouwen in mezelf en in de toekomst. Helga en Jaap, dankjewel!

Marian