Tijdens de training heb ik ervaren hoe mijn emoties met mij op de loop gaan.
Nu laat ik mijn emoties toe, ze mogen er zijn. Ik zoek de boodschap die ze mij laten voelen. In aanvang had ik de training en de trainers en de groepsgenoten nodig om duidelijkheid te krijgen: wat is er met mij aan de hand, waar gaat dit in essentie over?
En ik heb het allemaal achter me gelaten: een burn-out, mezelf moeten bewijzen, twijfelen over mezelf. Stap voor stap, duidelijk, met vaste hand werd ik geleid in een positieve kijk op mijn eigen krachten en hoe dit te gebruiken en te benutten om mezelf goed te voelen.

Ik zie mezelf nu als waardevol, ik hou van mezelf en ik respecteer mezelf en mijn verlangens.
Ik ben gestopt met mezelf opzij te zetten voor anderen, anderen te benijden wat die allemaal kunnen, mezelf minderwaardig te vinden.
Ik ervaar nu (ik kan het eindelijk zien en toelaten) hoe anderen mij graag zien, mij respecteren in wat ik doe en zeg, het prettig vinden dat ik erbij ben.

Door deze veranderingen die ik elke dag weer ervaar en die mij energie geven om in deze richting verder te gaan, kan ik goed functioneren.
Ik heb een ‘Ander Leven’.
Ik ben tevreden met mezelf en de rust die ik daardoor ervaar.

Ik merk dat ik er actief aan blijf werken om me op dit pad te houden. De energie die ik hierin steek levert zoveel positiefs op dat ik me in de moeilijke momenten kan ‘opladen’ en zoeken hoe het verder moet.
Het is trouwens een hele geruststelling dat er een hulplijn is waar ik steeds terecht kan als alles mij weer eens lijkt te ontglippen.

Voor mij is dit meer dan de moeite waard!

Martine