Wanneer je ziek bent en je lichaam anders reageert dan je zou willen dan beseft ‘de wereld’ om je heen vaak niet hoe moeilijk dit kan zijn. Terwijl jij probeert en probeert, valt en weer opstaat.. draait de wereld gewoon door. Hoe hard je ‘werkt’ voor een ‘normaal’ leven is voor de ander vaak niet zichtbaar. Kleine bezigheden zoals verjaardagen, winkelen, weekendjes weg, werken.. worden grote taken die vaak onoverkomelijk lijken of een prijskaartje hebben dat zich later uitbetaalt in griep, extreme vermoeidheid, zere spieren etc.

Een ander leven, een leven waarin bovenstaande bezigheden weer ‘normaal’ worden, blijft dan als een dagdroom die ver weg en onbereikbaar lijkt.

Na een jarenlange fysieke klachten/chronische vermoeidheid(die eind vorig jaar de bodem bereikte) waarin ik van alles heb gedaan aan trainingen, therapieën, alternatieve/reguliere geneeskunde etc. kwam een ‘ander leven’ letterlijk op mijn pad….. en het was precies het juiste moment voor een zetje/ steuntje in de rug in de vorm van het Alexander Concept!

Met al mijn twijfels en innerlijke vragen(houd ik het wel 3 dagen vol?) maar vol goede moed en open voor alles wat er zou komen begon ik aan de training samen met mijn partner.

En al vanaf dag 1 was het anders!

Hoe mooi is het om een training te volgen waarin de trainers met zoveel compassie en positiviteit de deelnemers en hun proces begeleiden.. De training zit gedegen in elkaar, gestoeld op het zelfhelend vermogen van het lichaam. En wat is dit zelfhelend vermogen groot, zoveel groter dan wij vaak denken. De training biedt je de sleutel om dit vermogen aan te spreken.

Op de derde dag merkte ik de fysieke veranderingen al…mijn slaappatroon veranderde, mijn lymfeklieren waren niet langer opgezet, het malaise gevoel nam af etc. etc.

Ik kan wel zeggen dat het voor mij werkt en dat het heerlijk is om het vertrouwen in mijn lichaam weer te voelen.

Nu, ruim een week later kijk ik terug op een week waarin ik zoveel meer heb gedaan dan in maanden (winkelen, oppassen, verjaardag, tuincentrum, bios geweest etc.). Ik heb weer energie!

Wie had dit een paar maanden geleden kunnen bedenken? Een ander leven….

Mieke (14 jaar ME/CVS)