Toen ik over de training hoorde was ik meteen enthousiast. Ik dacht meteen misschien helpt dat me dan wel? Ik wist het namelijk even niet meer, had al van alles geprobeerd en was mijn klachten zo zat!! Ik heb in 2005 een burn out gehad en heb daarna nooit meer de energie terug gekregen die ik daarvoor had. Wat ik ook deed en hoe lang of kort ik ook sliep ik was altijd moe. Soms ging het met periodes goed. Toch was ik constant bezig met plannen en afwegen wat wel kon en wat niet. Mijn “accu” was al snel leeg dus moest ik zuinig zijn met mijn energie en als ik dan toch weer teveel gedaan had moest ik het bekopen met allerlei klachten.

Ik had vaak last van hoofdpijn als ik “teveel” gedaan had, werd duizelig in winkels omdat ik niet tegen het licht kon, kreeg overal spierpijn als ik teveel achter elkaar had gedaan. Ik had na drie dagen werken echt even een rustdag nodig om weer bij te komen. Ik werd er gek van en wist op een gegeven moment ook niet meer waar ik het zoeken moest of wat nou het beste zou zijn. Ik heb nu begin juli de training gevolgd en het resultaat is echt verbluffend!!!! Ik ben nu gewoon in een keer van al mijn klachten af!!!

Meteen op de eerste trainingsdag merkte ik al positieve veranderingen. Er heerst nu rust in mijn hoofd in plaats van maar constant doormalende gedachtes die ik maar niet gestopt kreeg. Ik ben niet moe meer, geen andere lichamelijke klachten meer, het is echt geweldig!! Ik heb mijn leven terug en kan weer ongestoord genieten. Ik kan de training dus echt aan iedereen aanraden die is vastgelopen in allerlei klachten of patronen.

De training zit erg goed in elkaar, over elk detail is nagedacht en Helga, Jaap en Lisette zijn echt super trainers waar ik me erg fijn bij heb gevoeld. De coaching die ook na de training nog doorgaat, het contact met mede deelnemers dat er ook na het trainingsweekend nog is en het feit dat je het AC proces gewoon zelf toe kan passen wanneer het nodig is maken het tot een super concept waar je heel snel resultaat van hebt.

Na een half jaar:
Het is nu ruim een half jaar geleden dat ik de training gevolgd heb en het gaat met mij nog steeds hartstikke goed! Dat is trouwens ook de vraag die mensen om me heen mij het meeste stellen: “Gaat het dan nog steeds goed?” en dan zijn ze bijna verbaasd als ik zeg dat dat inderdaad zo is. Net of het een tovermiddeltje is dat toch wel een keer uitgewerkt zou moeten raken.

Een tovermiddel is de training ook zeker, maar uitgewerkt raken doet het echt niet!!! Daar begin ik nu zelf ook steeds meer in te geloven: dat het ECHT gewerkt heeft en ik niet meer terug zal vallen in oude patronen! Het was echt wel even wennen, maar dan in positieve zin, dat dingen gewoon weer kunnen terwijl ik het jarenlang héél anders gewend was! En mocht ik toch weer even van “het goede pad” raken dan kan ik mezelf ook zo weer op het juiste spoor zetten door het proces weer toe te passen (of door te bellen met Ander Leven). Dat is nou net het mooie van de training je kunt het overal en altijd toe blijven passen en het raakt ook niet uitgewerkt

Ik ben ook bij psychologen geweest en heb therapie gehad. Dit werkte wel even maar na verloop van tijd verviel ik vaak toch weer in oude patronen. Doordat die patronen niet veranderd waren kon ik er weer makkelijk in terugvallen. Waarna ik dus eigenlijk weer terug bij af was! Het mooie van het Alexander Concept is juist dat ik voel dat er daadwerkelijk iets in mijn lichaam en brein VERANDERD is waardoor ik nu als vanzelf ook anders reageer op situaties en die “stressrespons” en daarop volgende kettingreacties dus gewoonweg niet meer ontstaan!

Ik kan weer genieten van alles om me heen. Ik kan weer doen wat ik wil zonder me zorgen te hoeven maken of ik het wel volhoud. Ik raak niet meer in de stress als ik bijvoorbeeld ergens alleen met de auto naar toe moet of ik iets spannends alleen moet doen. Voorheen kreeg ik het dan altijd warm, raakte enigszins in paniek omdat ik dacht dat ik het niet kon wat dan weer zorgde voor extra aanmaak van stresshormonen die vervolgens mijn hele systeem uitputten… Dit resulteerde dan vaak in hoofdpijn en aanvallen van extreme moeheid en duizeligheid waarbij ik mijn ogen nauwelijks meer open kon houden. Als ik hier dan niet aan toe gaf kreeg ik overal spierpijn waardoor ik op een gegeven moment er wel aan toe MOEST geven.

Dat is nu allemaal over! Ik heb het sinds de training nooit meer gehad en ik kan weer gewoon normaal functioneren! Ik ben nu ook steeds meer aan het experimenteren met dingen die ik eerst niet kon en nu gewoon als vanzelf goed gaan. Dat geeft elke keer weer een enorme positieve boost!

Ik kan weer meerdere dingen op een dag. Ik hoef niet meer zo te plannen. Als ik wil gaan sporten voor het werk dan kan dat, als ik na het werk nog iets wil ondernemen dan kan dat. Ik heb weer zoveel energie dat het eigenlijk niet uitmaakt wat ik allemaal wil doen op een dag. Het kan gewoon!!! Dat geeft een heerlijk vrij gevoel. En dat elke dag weer! Qua gedachtenstromen is het ook stil in mijn hoofd. Het voelde altijd als een niet te stoppen sneltrein. Nu heerst er rust in mijn hoofd.

Wat mensen om me heen ook vaak zeggen is dat ze het wel zouden willen maar het te duur vinden. Dan denk ik: oke het is misschien even veel geld, maar je hebt er ELKE DAG, VOOR DE REST VAN JE LEVEN plezier van! Dat is toch alles waard? Dat kun je bijvoorbeeld van een vakantie niet zeggen en dat kost vaak net zoveel… Het is dus gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. Ieder zijn keuze, maar als je erover nadenkt kun je daarna dus alleen maar EXTRA van vakanties en andere leuke dingen genieten! Wie wil dat nou niet?

Helga en Jaap zeiden ook vaak: “We gaan niet voor een middelmatig leven, we gaan voor een fantastisch leven”. Weg dus met “we doen het er maar mee” of “veel beter zal het heus niet worden”. Die verandering kan echt, maar het is maar net voor wat voor leven je kiest. Ik heb nu in ieder geval een fantastisch leven!!!

Groetjes Mieke