Na 15 jaar lang zo goed als elke dag fysieke nek- en rugpijn gehad te hebben, en zo goed als alle “klassieke medische” oplossingen, en minder ook minder klassieke oplossingen als kinesitherapie, yoga, accupunctuur geprobeerd te hebben kwam ik heel toevallig via mijn zus in aanraking met Ander Leven. Ik wist vrijwel meteen dat dit wel eens dé oplossing kon zijn, ook al bleef ik uiteraard ook een beetje voorzichtig in mijn verwachtingen, om niet nog eens ontgoocheld te worden.

De positieve veranderingen kwamen in mijn geval onmiddellijk. Na het eerste intakegesprek en de consult begon ik al anders te ‘denken’ en het verschil ongelooflijk hard te merken, zodat ik aan de training begon vol vertrouwen op een totale ‘genezing’. En die is er van dag 1 gekomen.

Ik ‘kon’ gedurende 15 jaar niet zitten zonder pijn, niks tillen (ook niet mijn kinderen), niet fietsen, geen zware fysieke inspanningen (zelfs niet schoonmaken) zonder pijn, niet slapen op andere matrassen dan ‘mijn eigen aangepaste matras’ en ook al probeerde ik de pijn mijn leven niet te laten beheersen, het gebeurde (soms onbewust) toch. Vandaag (2 maanden na de training, maar dit begon al op dag 1 van de training) heb ik GEEN pijn meer. Ook al zeiden ze mij dit vooraf (tijdens intake en consult), het leek te mooi om waar te zijn. Maar nu zeg ik met een heerlijke glimlach op mijn gezicht dat het waar is. Ik zit in alle mogelijke posities, gedurende uren aan een stuk en op onaangepaste stoelen ZONDER pijn, ik kan mijn kinderen dragen, heb helpen verhuizen (vroeger ondenkbaar), kan fietsen, slapen in andere bedden. Ik voelde me in de dagen na de training bij het vaststellen van al deze veranderingen echt alsof ik de lotto gewonnen had. En nog meer, want naast dit alles, waren er voor mij ook heel veel ‘onverhoopte winsten’. Gedaan met uren lang piekeren en wakker liggen in bed, diep slapen, heldere keuzes maken en die ook duidelijk communiceren, gedaan met stress en schuldgevoelens, irritaties, twijfels. Genieten van de mooie dingen rondom me, mild zijn voor mezelf als ik fouten maak. Ik dacht dat ik vroeger al positief in het leven stond (en zo dachten anderen ook over mij), maar nu is het echt zo!

Ik ben een geweldig levend uithangbord voor Ander Leven (en ook vaak die opmerking krijg van anderen). Al verschillende vrienden/collega’s/ kennissen hebben zich ingeschreven voor de training, en nog veel meer die interesse hebben en zeker gaan volgen. Fijn om ze vol vertrouwen te kunnen doorverwijzen. De aanbeveling om “niet uit te leggen” of te vertellen over de training werkt bij mij dan ook niet zo goed – die sla ik graag in de wind!

Mien, 33 jaar