2 maanden na de training
Toen ik me enkele maanden geleden opgaf om de training het Alexander Concept te gaan volgen had ik een waslijst aan lichamelijke en geestelijke “ongemakken” die me constant het gevoel gaven dat het leven me zwaar viel: Chronische vermoeidheid met pijnlijke spieren, langdurige depressies, doorlopend stressgevoel en de negatieve kanten van HSP. De laatste 12 jaar had ik al veel ondernomen om me beter te gaan voelen, soms was er een tijdje sprake van verbetering, maar dan gebeurde er weer zoveel in mijn leven dat ik terugviel. Ik had niet echt zicht op wat er nou steeds voor zorgde dat ik op zo’n beperkende manier moest leven. Meer overleven dan leven!

Tijdens een lezing van Helga werd me al zoveel duidelijk over de werking van de hersenen, dat ik besloot me volledig te gaan inzetten voor deze training en te werken aan mijn herstel.
Al snel kwamen de eerste veranderingen, ik kreeg meer energie, weer meer plezier in het leven en afgelopen maand kon ik zelfs een opkomende depressie een halt toeroepen door het AC-Proces toe te passen (eerst durfde ik dat haast niet te geloven).

Ik ben mijn bedrijf weer met passie aan het uitbouwen en voel me gelukkig als ik heb gewerkt. Met vallen en opstaan de overtuigingen over mijn eigen welbevinden aangepakt. Ik ben blij dat ik nu een manier heb geleerd om zelf iets te kunnen doen als ik dreig terug te vallen. Kortom, ik LEEF weer met een positieve instelling, hou op een gezonde manier rekening met mijn hoogsensitiviteit en geniet van de rustmomenten. Rust: niet meer omdat dat moet vanwege uitputting, maar omdat ik dat zo wil.

By the way: deze week dinsdags een “werk”dag van 14 uur !!!!! gedraaid, wel moe, maar niet uitgeput en de volgende dag weer redelijk uitgerust opgestaan. Heerlijk. Ik ben er heel gelukkig mee.

Monique (13 jaar ME/CVS)