Ik behoorde niet tot die mensen waarvoor ik dacht dat de training was bedoeld. Ik had behoorlijk veel energie en geen last van chronische pijnen. Ik heb kennis gemaakt met het Alexander Concept doordat mijn partner de training ging volgen. Vol nieuwsgierigheid en scepsis ging ik als begeleider mee. Natuurlijk geweldig als het haar zou helpen maar ik had ‘zoiets’ niet nodig. Tijdens de training maakte ik kennis met opvattingen over hoe het brein werkt en wat werd verteld strookte met mijn ervaringen.

Alhoewel ik mezelf zie als een redelijk goed functionerend persoon moest ik bekennen dat mijn handelen werd gedreven door allerlei niet behulpzame overtuigingen. Ik zocht bevestiging bij anderen en was vooral gericht op wat ik dacht dat anderen van mij verwachten. Vervolgens probeerde ik daaraan te voldoen. Ik merkte dat ik geniaal was geworden in zowel het aanvoelen waarmee ik ‘punten’ zou scoren als in het uitleggen waarom ik niet aan mijn eigen verwachtingen in deze voldeed. Op mijn werk nam ik taken op me die ertoe leidden dat ik wegdreef van waar mijn kernkwaliteit en passie ligt. Grenzen gaf ik wel aan maar ik was eenvoudig te verleiden deze weer los te laten. Ik was met van alles tegelijk bezig. Thuis maakte ik steeds minder contact met mijn partner en leefde in mijn eigen wereld.

Ik was aan het wegdrijven van mezelf en liep langzaam vast, werd ontevreden over mijn leven. Toen ik ook nog eens zag wat de training voor mijn partner en alle deelnemers betekende heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld als deelnemer voor de eerstvolgende training. Het is het beste wat ik in jaren heb gedaan!

Ik heb weer contact met dat wat mij in het leven drijft en plezier geeft en voel de energie hier inhoud aan te gaan geven. Alhoewel de training pas twee weken geleden heeft plaats gevonden is er al veel veranderd. Ik heb op mijn werk meteen een gesprek gehad en mijn grenzen aangegeven. Ik ontmoette veel begrip en mijn takenpakket is gewijzigd. Ook slaag ik erin me te focussen op dat waarmee ik bezig ben, geef ik grenzen aan en ben ik weer gaan hardlopen. Ik maak contact met mijn partner, we maken plannen voor de toekomst en ik voel me energiek. Het helpt hierbij enorm dat we beiden de training hebben gevolgd, we vullen elkaar aan. Ik kan dit iedereen aanbevelen. Het leven ligt weer open en ik heb er zin in!

Piet, 62 jaar