Na een aantal opeenvolgende trauma’s te hebben opgelopen kreeg ik de diagnose PTSS. Intensieve EMDR behandelingen hielpen me op weg. Maar restklachten bleven bestaan. Dit waren o.a. dagelijkse hoofdpijn, geen weg weten met mijn emoties, stemproblemen, verlies van energie om dingen te doen die het leven zinvol maken. Dit alles zorgde er ook voor dat mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld een flinke deuk opliepen.
Toen mijn vrouw de training doorliep voor haar jarenlange chronische hoofdpijn en ik als begeleider op de achterste rij zat, zag ik wat dit in positieve zin met haar deed dacht ik gelijk: dit moet ik ook doen.
In februari van 2018 heb ik de training de gedaan. Inmiddels mogen mijn emoties er allemaal weer zijn, kan ze uiten en daardoor stroomt mijn levensenergie ook weer. Heerlijk om weer allemaal dingen te doen die het leven mooi zo maken. Mijn stemproblemen en hoofdpijn zijn ook als zo goed verdwenen, en als ze er toch even zijn, dan weet ik precies welke sleutel ik kan inzetten. Ik sta inmiddels weer volledig in mijn kracht en elke dag schijnt de zon weer opnieuw, zo fijn !