Mijn zoektocht naar hulp en antwoorden is gestart toen ik 17 jaar was. In de loop der jaren zijn de klachten en vragen toegenomen. Verschillende cursussen, therapie, coaching, EMDR, helende reizen, acupunctuur, energie werk etc. etc. hebben mij heel wat inzichten gegeven. Heel fijn natuurlijk, want dan weet je tenminste al iets en begrijp je ook beter wat er met je aan de hand is. Als je vervolgens echter jaren aan het knokken bent tegen al die patronen, overtuigingen en gewoonten die mij niet verder brachten en geen idee hebt hoe je uit je vicieuze cirkel kunt breken dan zakt de moed je volledig in de schoenen. Daarmee werden alle klachten als vermoeidheid, fibromyalgie, depressie, onzekerheid, irritaties, ontevredenheid nog erger.

Sinds Helga en Jaap gestart zijn met Ander Leven weet ik van het bestaan van de training. Telkens wanneer het ter sprake kwam in de gesprekken met Helga nam ik deelname aan de training serieus in overweging, om ook telkens weer te besluiten het toch niet te doen. Twijfels over van alles kwamen de kop op steken.

  • “Wat als dit ook weer niet helpt, je hebt al zo veel gedaan, wie zegt dat dit wel blijvend werkt”
  • “Ik kan onmogelijk mijn analytische blik uitschakelen hoor, zo ben ik nou eenmaal en dat vind ik ook wel ok”
  • “het is wel een flink bedrag voor 3 dagen training, hoe spaar ik dat bij elkaar en wie geeft me de garantie op succes?”
  • “hoe regel ik dat thuis met de jongens als ik 3 dagen van huis ben?”
  • “wie neem ik mee als begeleider?”

Een aantal keer had ik me over deze twijfels heen gezet en had ik zelfs het inschrijf formulier al gedownload. Bij het doornemen hiervan kwamen dan weer zoveel twijfels de kop opsteken dat ik me opnieuw terugtrok want tja, ik moest wel tekenen voor een aantal afspraken waarvan ik niet wist of ik me daaraan zou kunnen houden. “Dan is het vast niets voor mij”, dacht ik dan.

Tot 8 weken geleden. Op dat moment had ik vrijwel elke dag pijn en was continu dood en doodmoe. Ik sleepte me door elke werkdag heen en was ’s avonds zo gesloopt dat ik nauwelijks energie had nog iets te doen. Op dat moment keek ik opnieuw op de website van Ander Leven en klikte daar op het radio interview van Helga. Het boeiende verhaal van Helga kwam binnen als een bom. Er was één en al herkenning en ik wist dat er geen weg meer omheen was. Alles ging in een stroomversnelling. Een dag later was alles geregeld, ik was klaar om in training te gaan, niets houdt mij meer tegen.

Inmiddels heb ik 2 weken geleden de training gevolgd. De eerste dag was het vooral nog veel vechten. Daarna was het echter FEEST. Wat is het fantastisch om te ervaren dat ik weer kan voelen! Dat ik weer in contact ben met mijn pure zelf! Wat geweldig dat er weer vertrouwen is in mij. Dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid energie en lol of over het feit dat ik veel minder pijn heb!
WOUW, het is ongelooflijk hoe deze training mij weer helemaal terug heeft gebracht naar mijzelf en naar alle mogelijkheden die ik in me heb. Eindelijk heb ik een instrument in handen waardoor ik de regie over mijn lichaam en geest weer zelf in handen heb.

Voor de analytici en critici die dit lezen wil ik nog even aangeven dat de opbouw van de training heel goed in elkaar zit. Alles wat je geleerd wordt is goed onderbouwd en heel eenvoudig te volgen voor iedereen. Er wordt veel aandacht besteed aan de uitleg van het proces. Hierdoor is de kracht van deze training onmiskenbaar. Wat mij betreft hoeft een analytische blik helemaal niet in de weg te staan voor deze training.
Ik ben inmiddels het levende voorbeeld dat een ANDER LEVEN mogelijk is!!!

Lieve groeten Rian