Eind jaren tachtig kreeg ik na een griepvirus vermoeidheidsklachten. Daarna werd ik door de jaren heen steeds vermoeider. Eind 1998 kwamen daar ook evenwicht stoornissen bij en daardoor werden mijn mogelijkheden weer minder. De maat was vol voor mij toen ik eind 2010 weer veel last van duizelingen kreeg.
Kort daarna las ik een artikel in het tijdschrift Onkruid over het Alexander Concept en Helga Verhoeven. Mijn hart ging ervan zingen. Ik besloot om, eind januari 2011, mee te doen aan de driedaagse training van Ander Leven.

Nu ben ik alweer een jaar verder en gaat het gelukkig veel beter met mij. Ik ben bij heel veel situaties meer in evenwicht en heb meer energie. Daar ben ik heel dankbaar voor!!! De training van Ander Leven en het AC-Proces ervaar ik elke dag nog steeds als heel waardevol en inspirerend voor mij en ook voor anderen om me heen. Ik lig op koers of… ik ga er weer op liggen door me te focussen via het AC-Proces en andere behulpzame middelen, want ik ga ervan uit dat het nog beter kan! Mijn lijf en geest zijn nog steeds aan het herstellen.

Na de training ben ik echt bewust een Ander Leven gaan leiden. Daar geniet ik nu ook nog steeds van. Ik ga weer naar verjaardagen, de schouwburg , maak weer fietstochtjes, begeleid weer cursussen en workshops en… doe nog zoveel meer. Ook voel ik me veel blijer en positiever in het leven staan.

Ik vond het heel fijn dat ik altijd terecht kon met al mijn vragen bij Helga en Jaap. Dat heb ik dan ook regelmatig gedaan. Zij hebben mij op een inspirerende manier coaching gegeven, die ik op dat moment nodig had. Zelfs nu nog kan ik met al mijn vragen bij hen terecht en dat vind ik heel bijzonder. Dank jullie wel daarvoor!

Bovendien is het heel belangrijk geweest dat mijn levensmaatje, als begeleider, heeft meegemaakt wat er tijdens de training allemaal gebeurde met mij en anderen van de groep. Daardoor kon hij mij na de training heel goed ondersteunen en hij doet dat nog steeds. Hij is door de training ook veranderd en gaat positiever met zijn werk en andere dingen om. Alle twee zijn we door de training gegroeid en dat is ook te merken in onze relatie.

Mijn leven van alledag stem ik steeds weer opnieuw af op mijn wel-zijn. Ik kies ervoor om steeds meer te leven in het licht én anderen te inspireren om dat ook te doen. Kortom: Leven én genieten zoals ik het echt wil! Door steeds bewust een Ander Leven te leven!

Ik kan deze training dan ook van harte aanbevelen! Want ik ervaar het nog steeds als een cadeau aan mezelf! Eén waar ik levenslang plezier van heb!

Roely