Voor de training keek ik vanuit een half glas leeg. Daar was ik mij ook goed van bewust. In veel zaken kwam ik de resultaten van deze manier van kijken (zeg maar gerust, leven) tegen: wantrouwen, zorgen maken, slecht slapen, vastlopen in denken, weinig focus en ook moeilijk focus vasthouden, geen echte keuzes kunnen maken, frustratie en dat weer afreageren op anderen. Uiteindelijk of natuurlijk ervaarde ik ook te weinig energie. En wat ik wilde ervaren was ‘kijken vanuit een half glas vol’. En het is mij gelukt, ik ben overgestapt ????

Ik wist dat ik mijn blokkades en overtuigingen in deze drie dagen tegen zou komen, want ik deed ‘iets’ niet goed. Anders was ik niet in deze misère terecht gekomen. Ik moest iets anders doen om een ander effect teweeg te brengen. En dat gebeurde ook. Al op de eerste dag van de training ervaarde ik de botsingen met mijn overtuigingen, maar ik merkte ook snel veranderingen ten goede. Ik sliep beter, werd vrolijker wakker en er ontstond rust in mijn lichaam en hoofd.

Wat ik nu zie is dat veel zaken in mijn leven het resultaat waren van onbewuste overtuigingen die in mij leefden. Ik zag ze vaak wel maar door mijn verwarring kon ik er weinig aan doen. De training van Ander Leven heeft mij, naast meer inzicht over de werking van het brein, een simpele methode gegeven om het roer in eigen hand te nemen. Dat voelt goed.

Een mooi voorbeeld over hoe snel het AC-concept voor mij heeft gewerkt. Een kleine week na de training at ik samen met mijn partner in een restaurant. We bespraken onze plannen voor 2013. Ik merkte dat ik niet meer in de stress schoot. Voor de training gebeurde dat al bij het idee dat we in 2013 iets zouden ondernemen. Nu voelde ik de rust en het enthousiasme voor dezelfde plannen. Dit was voor mij het teken dat ik vanuit een ander perspectief reageerde. Ik was verbaasd en blij. Vanuit ontspanning kon ik genieten van deze bewustwording die uit zichzelf voltrok. Binnen een week was mijn halfglasvol-kijk al onbewust bekwaam geworden, wow! Ik had een nieuw patroon gecreëerd en dat is nu nog steeds aanwezig.

Leven vanuit ontspanning is een ander leven. Nu na zes weken merk ik nog steeds de effecten en ik vertrouw er op dat ze blijven. Mijn energie, mijn denken is rustig, mijn buik is ontspannen, ik heb meer focus, etc. Als ik terug kijk naar mijn lijst van klachten, dan kan ik echt zeggen dat veel zaken bij het oude leven horen. Het is niet zo dat er geen stress in mijn leven is of zal komen. Maar wat wel veranderd is, is dat ik steeds minder in de groef van stress terecht kom of blijf. Er is stress en daarna weer ontspanning. Dat geeft vertrouwen. Om dit nu te leven is bijzonder en tegelijkertijd heel normaal.

Ron