Na het bijwonen van een lezing was ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar het Alexander Concept en wilde dolgraag de training volgen. Het leek me geweldig mijn eigen brein te kunnen aansturen en vooral het gepieker, waar ik geniaal in was, te kunnen stoppen. Een nacht doorslapen zou ook fijn zijn en zou het mogelijk zijn dat chronische hoestje van mij te stoppen? En als we dan toch bezig waren, migraine en hoofdpijn een ietsje minder, misschien?

Ik was behoorlijk gespannen, bang dat mijn klachten niet ernstig genoeg waren, dat het bij mij niet zou werken. Het werkt.

Tijdens de training ontdekte ik waar mijn klachten vandaan kwamen. Ik was perfectionistisch en had daarmee ook (au!) een laag zelfbeeld. Ik kreeg de tools aangereikt waarmee ik mijn eigen brein kan sturen. Ik heb geleerd mijn eigen, mijn allerbeste coach te zijn. Als ik nu in de spiegel kijk, kan ik oprecht zeggen ‘ik hou van mij’. Bij alarmsignalen weet ik wat ik moet doen om weer terug te keren naar die nieuwe staat van zijn, die ik nooit meer kwijt wil raken en waar ik iedere dag mateloos van geniet. Ik ben ontspannen, voel me vrij, ik laat me zien en ik laat me horen. Geen hoofdpijn, ik slaap weer heerlijk en ik kan weer zingen. Ik geniet van alles en iedereen om me heen. Ik geef mijn grenzen aan, op tijd. En als het wat minder hosanna is, dan heb ik een keuze: blijf ik hier in hangen of pak ik een sleutel. Deze training is een waardevol geschenk aan mezelf gebleken, waar mijn directe omgeving ook heel blij mee is.

Sacha, 51 jaar