Ik ben verliefd!!!

Ik rijd naar huis na de training en voel me blij, zonnig en volledig tevreden met mezelf en het leven. Ineens realiseer ik me dat dit voelt als verliefd zijn. Terwijl de man waar ik zo naar verlang echt niet ineens mijn leven is binnengestapt…

En dan valt het kwartje: ik ben verliefd geworden op mezelf!!!

Wat ben ik blij met mezelf, met wie ik ben, met alles wat in mij huist. Zo veel om van te houden, om te koesteren. Om lief voor te zijn en goed voor te zorgen. En dat alles in mij zit om dat te doen. Wie kan beter van mij houden dan ikzelf?! Ik die mij door en door kent.

Nu pas kan ik werkelijk doorvoelen wat het betekent dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van een ander kan houden. Want nu ik houd van mezelf, hoeft een ander dat niet meer aan mij te geven, te bevestigen. Wat fantastisch om dit houden van met alle vezels van mijn lichaam te voelen.

Ik volgde de training omdat ik slecht sliep. Dat deed ik al zo’n 18 jaar en ik was er ook wel aan gewend, functioneerde oké, werkte volledig en rustte ’s avonds en in het weekend uit. Toch voelde ik dat daar nog winst te halen was.

Tijdens de training kwam mijn focus te liggen op diepere patronen die mij ervan weerhielden me over te geven aan de slaap en diepe ontspanning. En vond ik mijn beelden en metaforen die mij onmiddellijk brachten bij ontspanning, loslaten, koestering, gezond zijn, vrijheid. En doorbrak ik de patronen die mij op onbewust niveau iets anders daarover vertelden.

Reken maar dat dit effect geeft op totale ontspanning! Want het is goed hoe het is. Ik ben goed zoals ik ben. Ik ontspan en geef me over aan vertrouwen en veiligheid. Ik vertrouw mezelf en ben veilig bij mezelf. Want alles is in mij.

Deze verliefdheid maakt niet onrustig en leidt niet tot slapeloze nachten waarin ik pieker of de ander ook wel gek op mij is. Deze verliefdheid is onmiddellijk overgegaan op houden van dat nooit meer verdwijnt. En dat leidt tot heerlijk slapen!!!

Thérèse