Het is echt zo bizar, helemaal niet zo lang geleden was ik wanhopig!

Ik dacht dat ik de rest van mijn leven in mijn bed kon gaan liggen, ik had het gevoel dat ik na jaren strijd om mezelf overeind te houden nu toch die berg af zou glijden en ik de weg omhoog niet zou kunnen vinden.

9 jaar geleden werd ik ziek in Brazilië, longontsteking en daar bovenop pfeiffer.

En nog allerlei andere nare dingen waarvan ik niet weet wat het was.

Terug in Nederland had ik niets, geen geld, geen huis en ik was ziek, héél ziek. Geen dokter wist wat hij/zij met me aanmoest. Iedere keer hetzelfde, na een bloedonderzoek kreeg ik te horen, er is niets aan de hand, je bent een gezonde jonge vrouw. Zo voelde ik me niet! Ik Was ongeveer 6 uur per dag wakker en dan trilde ik van totale uitputting.

Ik had nare ontstekingen, zag wazig en voelde me hondsberoerd.

Niemand wilde me aannemen voor een baan, ( begrijpelijk) en een uitkering werd glansrijk afgewezen want er was niets met me aan de hand volgens de dokter.

Enfin, ik heb door de jaren heen betere en slechtere perioden gekend, heb mijn eigen bedrijfje opgezet, doe daar bij het werk wat ik geweldig vind, heb een huisje gevonden en gleed ondertussen van de ene burn out naar de andere. Na jaren strijd en onzeker inkomen begon mijn gezondheid steeds slechter te worden. Buiten de uitputting die ik constant voelde, kwamen er allerlei andere nare dingen bij. Ik wist echt niet meer wat ik moest doen. Ik wist niet of ik nou moest opgeven of doorvechten. Dokters vertrouwde ik niet meer. Alternatieven artsen zagen wel dat er van alles aan de hand was maar konden niet echt iets voor me betekenen. Doorgaan kon niet meer voor mijn gevoel en opgeven zou betekenen dat ik alles zou kwijtraken. Geen inkomen, geen huisje, op welk bed zou ik dan moeten gaan liggen om te gaan slapen, slapen slapen, ik hoopte nooit meer wakker te worden,..

Toen zag ik ( ‘t is toch net een sprookje,..) deze website. Eerst dacht ik ja, ja, ik heb al zo veel geprobeerd. Toen luisterde ik naar het radio interview en ik wist het! JA! Dit gaat mij er boven op helpen. Ik weet het zeker! Toen ik naar de data keek, kwam ik er achter dat er de volgende dag een training zou beginnen. Het is nu of nooit! Ik heb alles op alles gezet om het voor elkaar te krijgen.

Gelukkig mocht ik me van Helga nog aanmelden! De kennismakingsavond voelde ik me hondsberoerd. Ik wist niet hoe ik overeind moest blijven.

Ik weet nog dat ik dacht, wat heb ik nou gedaan, hoe kon ik nou denken dat ik deze beroerdheid uit mijn lijf krijg door zo´n training,.. De volgende dag begint het en ik zweer het je: In de middag voelde ik me pico bello en het is tot nu toe zo gebleven! Ik voel me fit en levenslustig! Ik doe alledaagse dingen die eerst nog zóóó zwaar waren fluitend. Ik voel me gezegend. Hoe is het mogelijk, probeer ik me maar niet af te vragen. Het is zo en halleluja wat ben ik dankbaar.

Die 9 jaren kan ik achter me laten en ik ben als een herboren vernieuwd mens het leven weer aan het ontdekken. Prachtig ook om de andere deelnemers te zien. Stuk voor stuk knapte ze voor mijn ogen op.

Wat ik voor onmogelijk had gehouden gebeurde. Helga geeft de training met zoveel liefde en toewijding! Als je ergens mee zit waar artsen je niet mee kunnen helpen, ga dit dan doen asjeblieft! Ik heb mijn leven terug, niet alleen terug maar zoveel rijker, zoveel meer waardevol.

Laat je niet weerhouden door wat dan ook. Stel jezelf de vragen; Wil ik gezond zijn? Ben ik bereid te luisteren? Als dat beide keren ja is, GAAN!

Wies