Mijn zoon Thomas werd begin 2012 plotseling geconfronteerd met een ontzettend laag energieniveau. Via reguliere artsen is er in eerste instantie gekeken of de lichaamsfuncties in orde waren. Bloedwaarden zijn gemeten. Ook het alternatieve circuit is gevolgd. Het leverde allemaal niets concreets op.

Mijn vrouw is uiteindelijk (bij toeval) op de website van Ander Leven terecht gekomen en las er over het Alexander Concept. In eerste instantie had Thomas zo iets: ‘moet ik weer wat anders gaan proberen’. Na het bekijken van de site en zeker na het beluisteren van het radio-interview van Helga herkende Thomas veel dingen in hetgeen Helga vertelde en stond hij er voor open om aan de training deel te nemen. Hij vroeg of ik met hem mee wilde gaan. Daar heb ik geen moment over getwijfeld.

Begin november 2015 zijn we naar Barchem vertrokken. Op de avond van de intake zag je onwennige deelnemers. Gedurende de dagen daarna ontstond er meer vertrouwen. Dat had alles te maken met de benadering van het professionele team (met in onze sessie ook een regulier arts die de enorme meerwaarde inziet van deze training) dat inspirerend werkte en individuen weet te prikkelen.

Tijdens de training kwamen er veel emoties los, maar dit kon gelukkig door de veilige omgeving waarin de groep zich bevond. Op het moment dat je open staat voor jouw gevoel, gaat er wat gebeuren. Het waren 3 intensieve dagen (zeker voor de deelnemers).

Wat ik heel sterk vind van het Alexander Concept is de kracht van de herhaling.

Voor Thomas is het een positieve ervaring geweest. Hij heeft flinke stappen in de goede richting gemaakt. Hij heeft de overtuiging dat hij volledig zal herstellen.

Zelf heb ik er ook veel aan gehad omdat ik ervaren heb wat Thomas echt bezig houdt. Bovendien heb ik er veel geleerd. Ook mij werd een spiegel voorgehouden.

Ook niet onbelangrijk: de kosten zijn het zeker waard, een training voor eigenlijk 2 personen gedurende 3 dagen met een terugkommiddag.

Ik heb mijn ervaring pas nu (juni 2016) geschreven omdat ik ook na ruim een half jaar mijn eerste goede indruk van november 2015 heb kunnen vasthouden.

Wim