Chronisch geworden stressrespons heeft grote invloed op ons welzijn

De wereld lijkt steeds sneller te gaan. We worden voortdurend belast, móeten meer en krijgen steeds minder rust om even te ontspannen en bij te komen. Veel mensen hebben hier last van. Het constante appèl dat op ons wordt gedaan zorgt voor een (onbewuste) stressreactie in ons brein: de stressrespons. Wanneer deze stressrespons (te) lang aanhoudt, heeft dit een grote, negatieve invloed op onze gezondheid en ons welzijn. Aangezien lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is het dus logisch dat toenemende stress in ons hoofd lichamelijke klachten veroorzaakt, net zoals lichamelijke klachten weer stress opleveren. Inmiddels is bewezen dat wij in staat zijn om ons autonome zenuwstelsel te beïnvloeden, iets wat tot kort geleden niet voor mogelijk werd gehouden.

Veel klachten blijken wel te verklaren en zelfs te verhelpen

De training is geschikt voor vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd of maatschappelijke functie. Je hoeft eerlijk gezegd niet eens ziek te zijn om veel baat te hebben wij onze training. Of je nu chronische, lichamelijke, psychische, zogenaamde onverklaarbare of medisch verklaarbare klachten hebt; dat maakt voor het brein niets uit. Wij leren je hoe je je onbewuste brein zodanige instructies kunt geven zodat er een optimale lichaam/geest interactie ontstaat.

De chronische stressreactie wordt gestopt en dáármee stap je uit de ‘fight en flight’. Jouw eigen zelfherstellend vermogen doet de rest.

Juiste instructies geven aan onbewuste brein

Dit kan dankzij neuroplasticiteit; het vermogen van de hersenen om nieuwe neuron verbindingen te maken.

Met het consequent toepassen van het Alexander Concept worden er letterlijk nieuwe neuron verbindingen gemaakt. Dit klinkt nu misschien nog als een wonder, maar is slechts een logische oorzaak en gevolg reactie.

Het Alexander Concept heeft een unieke aanpak

Wat het Alexander Concept onderscheidt en uniek maakt, is dat we met name werken met het onbewuste brein. Je leert je onbewuste brein de juiste instructies te geven met het AC-Proces.

Ook leren wij je om uit de vicieuze cirkel te komen waar je ooit in terecht gekomen bent en daar vervolgens ook uit te blijven. Het lijkt een wonder dat mensen snel kunnen herstellen van klachten, maar het is simpelweg een logisch gevolg van op een heel doelgerichte manier je onbewuste brein de juiste instructies te geven. Wij zien je onbewuste als beste vriend!

Herstel is gelukkig wél mogelijk

In de training kijken we o.a. naar je taalgebruik en krijg je zicht op bewuste én onbewuste gedachten die je herstel tot nu toe belemmerd hebben. Door de eigen, (ook vaak onbewuste), overtuigingen en patronen onder de loep te nemen krijg je inzicht in de vicieuze cirkel van gedachten en (fysieke ) symptomen waarin je bent beland.

Je leert hoe je de chronische geworden stressrespons kunt stoppen waardoor je je beter gaat voelen. Je krijgt spoedig je energie terug en gevoelens als angst en twijfel veranderen in vertrouwen in de toekomst. Niet door hocus pocus, slechts doordat we je leren hoe je je onbewuste brein optimaal aanstuurt. Je zal zien dat dit niet alleen heel logisch is, maar gelukkig ook nog eens eenvoudig om te leren. Of je nu een ziekte of klacht hebt die erkend is door artsen, of iets hebt waarmee artsen zich geen raad weten, jouw eigen invloed is groot(s).