Sofie Reubens
Arts

Geboren in 1972. Moeder van 3 toffe kinderen. Sofie werkte gedurende 18 jaar als reguliere huisarts in een groepspraktijk en heeft nu als arts een eigen praktijk.


Ik leerde de training kennen via een patiënt. De uitleg bleef vaag: chronische stress, onbewuste brein, oefeningen doen, patronen doorbreken, zelfhelend vermogen, … Ik kon er mij niets bij voorstellen, het paste niet in mijn kader als huisarts. Anderzijds had ik wel het spectaculaire resultaat gezien bij mijn eigen patiënt. Als echte wetenschapper dacht ik: “Eerst zien en dan geloven”!


In maart 2015 ben ik gaan ‘zien’. Mijn ‘geloof’ in de training had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik heb daar ingezien dat chronische stress de oorzaak is van zoveel klachten en ziekten. Ik weet nu dat   het brein als een controlekamer is voor alles wat er gebeurt in je ‘lichaam’ en ‘geest’. Lichaam en geest vormen samen één systeem, een netwerk van zenuwbanen en hormonen. Je besturingssysteem werkt alleen optimaal als je ontspannen bent. Door je stressrespons te stoppen word je terug meester over je eigen brein.


Dat ik er persoonlijk ook zoveel aan gehad heb was mooi meegenomen en een extra ‘bewijs’ van de werkzaamheid ervan: rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf.

Na de training merkte ik echter meer en meer dat ik als huisarts vooral aan symptoombestrijding deed en niet bezig was met waaróm iemand ziek wordt. Ik besloot me bij te scholen en in mei 2017 ben ik gestart met een eigen praktijk, helemaal in de filosofie van het Alexander Concept.


Door mijn jarenlange ervaring als huisarts én de kennis van de training zit ik in een unieke positie:

  • we kunnen samen overlopen of de training in jouw situatie of voor jouw ziekte kan helpen;
  • zo nodig kan ik zorgen voor een goede voorbereiding op je training;
  • heb je de training gevolgd dan kan ik je helpen bij vragen over de aanpak van je medisch (on)verklaarde ziekte.


"In maart 2015 ben ik gaan ‘zien’. Mijn ‘geloof’ in de training had ik nooit voor mogelijk gehouden. Ik heb daar ingezien dat chronische stress de oorzaak is van zoveel klachten en ziekten. Ik weet nu dat het brein als een controlekamer is voor alles wat er gebeurt in je ‘lichaam’ en ‘geest’."