Sylvia Harskamp

Trainer

sylvia@anderleven.nl
06-83912583

Sylvia Harskamp

Geboren in 1980, getrouwd met Thijs, moeder van 2 zonen en 1 dochter. Sylvia studeerde Internationale bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht en werkte geruime tijd als adviseur, trainer en coach in het bedrijfsleven. Inmiddels werkt ze als zelfstandig coach en trainer met aandacht voor lichaamsbewustzijn en yoga therapie.

Ambitieus en gedreven stond ik midden in mijn loopbaan toen ik een heel duidelijk signaal kreeg; ik werd ziek. Mijn lichaam schreeuwde om aandacht en de diagnose die volgde zou blijvend zijn. Mijn wereld stond op z’n kop. Hoe kon dit gebeuren, waar was ik het contact met mijn lichaam zo verloren? Het was de start van een intense zoektocht die ik in het begin, zoals ik gewend was, met veel fanatisme aanging. Ik maakte mijn eigen prognoses en vond antwoorden in verschillende therapieën, voeding, mindfulness en yoga. Ik werd fysiek sterker en kreeg meer energie. Tegelijkertijd voelde ik ook angst; kon ik dit werkelijk winnen?

Met het volgen van de Ander Leven training werd ik uitgenodigd contact te maken met de coach in mijzelf. De training liet me naar al mijn belemmerende overtuigingen en vooral kritische ego kijken. Ik leerde luisteren naar het verhaal van mijn lichaam en ontdekte mijn belangrijkste patroon; ik was aan het strijden. Een strijd met jezelf verlies je altijd. Ik leerde hoe ik deze onbewuste koers kon veranderen en kreeg simpele, concrete en goed onderbouwde handvaten die ik in mijn dagelijks leven heb toegepast. Mijn gezondheid veranderde duurzaam.

Dagelijks ervaar ik hoe ik lichaam en geest kan verbinden en zo mijn eigen zelfherstellende vermogen kan aanspreken. Wat een geschenk! Mijn reis is een inspiratiebron voor het werk dat ik doe. Ik gun iedereen het vertrouwen in die eigen coach om zo steeds weer de keuze te maken voor vertrouwen en liefde. Het lichaam volgt dan als vanzelf.

Het is een voorrecht steeds weer getuige te mogen zijn van de transformatie die mensen ervaren door simpelweg de sleutels van het Alexander Concept toe te passen.