Fibromyalgie

Pijn in je spieren, botten, op je huid. Een liefdevol bedoelde streling over je arm is pijnlijk, een poosje liggen op één zijde ook. Beweging maakt het erger. Steeds meer plekken in je lichaam laten van zich horen: pijn, pijn, pijn. Het houdt je wakker in de nacht, je maakt je zorgen. De invloed van fibromyalgie op je leven is enorm: altijd, overal in je lijf is pijn. Die pijn is echter niet zichtbaar aan de buitenkant. Je verbijt je: even doorzetten maar, straks vinden ze me een aansteller. Dus daarom: niet klagen! Maar doorgaan, doorgaan, doorgaan. Dwars door alle pijn heen. Natuurlijk ben je naar je huisarts gegaan. Die kon echter niets vinden. Je vertwijfeling is groot: ben je nu een aansteller of zien ze iets over het hoofd?! Er zal toch niet iets ernstigs aan de hand zijn!? Had je maar een gebroken been! Dan was het tenminste duidelijk wat er aan de hand is!

Omdat je almaar doorgaat en doorgaat, voel je je doorlopend overvraagd. Je lichaam doet zo’n zeer! Je voelt je niet gezien door je omgeving, en tegelijk zeg je nooit nee. Er is altijd een reden om ja te zeggen op een verzoek: volledig over je eigen grenzen heen de ander voor te laten gaan ten koste van jezelf. Bang om als een zeur over te komen zeg je maar niets. En daardoor doe je meer, veel meer, dan je eigenlijk kunt.

Stel je voor dat je, volkomen onbewust, pijnlijke ideeën over jezelf hebt. Of over het leven hebt. En dat deze onbewuste gedachten een ongelooflijk grote invloed op je leven hebben – zo groot, dat ze je plezier en levenslust volledig ondermijnen. Deze pijnlijke, maar onbewuste, gedachten uiten zich in fysieke pijn. Dat is de wet van behoud van energie. Met de techniek van het Alexander Concept zul je inzien hoe je bewust en onbewust over jezelf en het leven denkt. Door deze patronen te doorbreken ontstaat er een gezonde geest in een gezond lichaam. Binnen de kortste keren zit jij weer heerlijk in je vel!

Lees onderstaand een aantal persoonlijke ervaringen.

“Ik voel me steeds meer verbonden en één met mijn lichaam omdat elke dag opnieuw bevestigd wordt dat ik mijn lichaam kan vertrouwen.” read more

Karen25 jaar - had 10 jaar last van fibromyalgie

“De training voelt als een warm bad. Zoveel inzichten én zoveel herkenning! En zoveel wat je leert van elkaar. Wat een éxtra cadeau om dit samen met collega’s te mogen doen.” read more

Gerda51 jaar - had fibromyalgie, vermoeidheid, perfectionisme

“Ik was meer dan 20 jaar chronisch ziek. Nu genieten mijn echtgenoot en zoon volop van een ‘nieuwe mama’.” read more

Lies38 jaar - had fibromyalgie, ME/CVS en PDS

“Ga, als je het maar even kunt, je krijgt je LEVEN er mee terug!” read more

Anoniem61 jaar - had fibromyalgie

“Meteen na de training ben ik gestopt met de dagelijkse portie van 3000mg of meer paracetamol. Sterker nog: ik denk nu, enkele maanden na de training, nog maar zelden aan de pijn omdat ik de pijn nog maar sporadisch voel.”
read more

Eveline60 jaar - had fibromyalgie en vermoeidheid

“Er is minder pijn in mijn lichaam, en elke week kan mijn linkerarm een stukje hoger worden opgetild.” read more

Joke55 jaar - had fibromyalgie en laag zelfbeeld