Eetstoornis stoppen

Ontdek de sleutels om weer van eten te genieten zonder gevolgen

Eten is een verschrikking...

Je leven wordt bepaald door eten. Teveel eten of juist te weinig eten. Maar eten speelt een belangrijke rol in je leven. Meestal heeft dat te maken met achterliggende factoren. Het kan zijn dat je afleiding zoekt in stressvolle of moeilijke situaties en daarom bezig bent met eten. Ook kan een verstoord eetgedrag een manier zijn om met lastige emoties om te gaan.

Sommige mensen met eetproblemen zeggen dat hun eetstoornis te maken heeft met controle: ze ervaren geen controle over hun leven en proberen dan grip te krijgen op tenminste één gebied: eten. Of je kunt jezelf ontvluchten door niet te eten, jezelf uit te putten, door overdreven intens te sporten en amper te slapen. Dan voel je geen emoties meer en voel je je eigen lichaam niet meer.

Symptomen van een eetstoornis

Je doet er alles aan om je eetprobleem voor de buitenwereld te verbergen. Sterker nog, vaak heb je een normaal gewicht, wat je ervan kan overtuigen dat je niet zo’n groot probleem hebt. Niemand weet van je onzekerheid en dat je eigenlijk aan het vluchten bent.

Herken je deze klachten?

 • Je bent geobsedeerd door eten, gewicht en lichaamsbeweging. 
 • Weinig zelfvertrouwen.
 • Eten beheerst je leven.
 • Bekritiseren van jezelf en vergelijken met anderen. 
 • Je luistert niet naar je lichaam: je negeert signalen.
 • Je hebt dwangmatige en obsessieve gedachten die vaak niet reëel zijn.
 • Alles rondom eten wil je onder controle houden.
 • Je houdt je eetprobleem zoveel mogelijk geheim.
 • Bang om niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. 
 • Je hebt perfectionistische gedachten. Fouten maken mag niet.
Anorexia

"Het concept heet niet voor niets ander leven. Vanaf de thuiskomst na de 4-daagse ging er geen dag voorbij dat ik niet dacht aan de training. Vanaf dan deed ik alles anders. Door het Alexander concept te volgen en consequent toe te passen in mijn leven, kreeg ik opnieuw de levenslust te pakken. De sleutels die we leren zijn toegankelijk in gebruik en helpen me om tijdens moeilijke momenten toch voor het juiste te kiezen. Alles begint bij liefde voor jezelf en het is zalig om dit iedere dag te ervaren. Herstellen van een anorexia is mogelijk, er in geloven is de eerste stap en dat deed ik, zie nu het resultaat, ik heb mijn leven terug."

Hélène - 21 jaar

Eetstoornis
"Twee maanden na de training was ik genezen van de eetstoornis. Tegen alle theorieën en wetenschappelijke cijfers in. Tegen alle vragen en fronsende blikken van mensen rondom me in. Want een eetstoornis is voor de rest van je leven, toch? Maar ik wist wat ik voelde, mijn
zorgteam zag het en ook mijn therapeut was vol lof."Rien - 39 jaar 

Word de regisseur van je eigen gedachten en handelingen

Bij een eetstoornis heb je een vervormd beeld van je lichaam. Je leidt een dubbelleven met uitvluchten, trucs en leugens.  Je voelt je eenzaam, onveilig en niet gelukkig. Dit komt door de gedachten die je hebt. Gedachten waar jij in gelooft en die je zelf erger maakt. Je vertelt jezelf dat je niet goed genoeg bent. Je wordt slachtoffer van je eigen gedachten. En dat terwijl je als regisseur van jouw gedachten en handelingen een keuze hebt. Je kan kiezen om vast te houden aan de gedachte wat er gebeurt of je kan kiezen voor geluk. Jij hebt de regie.

Voedselintoleraties
"Dit is geen marketingpraatje, vele mensen die ik nu spreek staan versteld; ze zien een andere man. En zo voel ik me ook!!  Ik eet alles, ik herinner me alles."
Gijsbert  - 34 jaar 
Eetstoornis
“Tot de huisarts me vertelde: als je in 3 dagen wilt genezen, dan moet je dit gaan doen.; twee maanden na de training was ik genezen van mijn eetstoornis.”

Rieneke - 39 jaar

Eetstoornis
"Ik ben voeding weer te gaan zien als iets positiefs, wat mijn lichaam nodig heeft en waar ik weer van mag genieten. Ik zeg geen ‘nee’ meer tegen eten, maar ‘ja’."
Anita - 56 jaar

Stop eetstoornis met het Alexander Concept

Wat zou het fijn zijn om de achterliggende redenen van je verstoord eetpatroon te kunnen herkennen en er anders mee om te kunnen gaan. Het Alexander Concept kan je helpen om stevig te staan en regisseur te worden van je eigen gedachten en handelingen. Zodat je weer kunt genieten van van het leven… en van eten!

Voordelen van het Alexander Concept

 • Je geniet van eten.
 • Je hebt weer de regie en vitaliteit.
 • Jij bepaalt. Je geeft zelf richting aan jouw leven.
 • Je bent veerkrachtig, vol vertrouwen en kunt omgaan met tegenslagen.
 • Inzicht in patronen die wel en niet werken voor jou.
 • Vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen. 
 • Je weet dat fouten juist helpen om te groeien.  
 • Bevrijdt van blokkerende gedachtes en onzekerheid.
 • Je hebt technieken gekregen, die een leven lang, altijd toepasbaar zijn.
 • Een toekomst vol vertrouwen en rust in je hoofd.

Zullen wij kennis maken? Wij helpen jou graag verder

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen of wil je jouw specifieke situatie bespreken? Plan dan vrijblijvend een gesprek met een van onze trainers.